Home » Behandelingen » Advies na een huidtherapeutische behandeling » Welke ingrediënten mag je niet gebruiken na een huidbehandeling?

Welke ingrediënten mag je niet gebruiken na een huidbehandeling?

Wil je weten welke skincare ingrediënten je wel en niet kan gebruiken na een peeling, microneedling of HydraFacial behandeling om irritatie te voorkomen?

Je wilt na zo’n behandeling je huid hydrateren, verzachten en herstellen. Er zijn een aantal belangrijke ingrediënten die je hiervoor kan inzetten! Om te weten welke producten je nu precies wel en niet mag gebruiken hebben wij samengevat wat je beter wel en niet kan gebruiken na een behandeling.

Super handig, want zodra je dit weet dan ben je altijd goed voorbereid en kan je het maximale qua resultaat behalen.

ingredienten na een huidverbeterende behandeling

Wellicht ben je al een tijd bezig met het gebruiken van onze huidverzorgingsproducten, daarbij ben je ook bij ons langskomen voor een behandeling jeeej!

Samen op weg naar een mooie huid! Tijdens de reis naar een stralende huid komt veel kijken. Veel tips kan je terugvinden op deze pagina: >> Advies na een behandeling << 

Maar we zijn van mening dat we nog wat meer de diepte in kunnen gaan over het stuk over skincare producten na een behandeling. We merken dat daar vaak vragen over zijn ” wat mag ik ook al weer wel gebruiken? En wat juist niet? “

 

Welke ingrediënten wil je juist WEL in je skincareroutine na een behandeling?

Om je huid zo goed en zo snel mogelijk te herstellen heb je een aantal ingrediënten nodig zoals onder andere; hyaluronzuur, anti oxidanten dus vitamine b, c en e, en shea butter, jojoba olie, aloe vera, peptides en ceramiden. Stuk voor stuk hebben ze een andere werking in onze huid. Onderstaand kan je heel beknopt zien wat het ingrediënt doet, klik op de namen om meer informatie te vinden en te zien welke producten dat hoofdingrediënt bevatten:

√ Hyaluronzuur; Hyaluronzuur bindt zich aan water en houdt zo de huid gehydrateerd. Hierdoor voelt de huid zachter en gladder en het ziet er stralend gehydrateerd uit. Fijne lijntjes en rimpels verbeteren meteen. Tegelijkertijd versterkt het ook de buitenste huidlagen (de huidbarrière). Kortom, om je huid te herstellen heeft je huid écht hyaluronzuur nodig!

√ Vitamine B; Dit is ons favoriete ingrediënt om in je huidverzoring te hebben als je aan huidverbetering doet! Naast het egaliseren van pigment, herstellen van de vochtbalans en stimuleren van collageen, heeft het nóg een belangrijke eigenschap. Het remt namelijk je talgproductie zonder je huid uit te drogen. Ook herstelt het je huid sneller! Zeker een aanrader dus! 


√ & X Vitamine C; Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Dit is nodig om je huid te verstevigen en om nieuwe huid op te bouwen. Verder kan het ingrediënt acne en pigmentvlekken verminderen, en werkt het ook heel mooi om rosacea te verminderen. Tevens is vitamine C een antioxidant dat uv-schade kan verhelpen. *is je huid gevoelig en bevat je product meer dan 10% dan zouden we voorzichtig zijn om dit product 5 dagen na de behandeling in te zetten. Om zeker te weten hoe je huid reageert? Breng het aan op een klein gedeelte! 

√ Vitamine E; Vitamine E zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt, het beperkt de celschade door zon en het kan in combinatie met vitamine C pigmentatie lichter maken. Daarbij versterkt het de huidbarrière van de huid en kan het ervoor zorgen dat andere werkzame ingrediënten dieper door de huid kunnen worden opgenomen waardoor ze effectiever kunnen werken! 

√ Shea butter; Shea butter bestaat uit een hoge dosis vetzuren die ook van nature voorkomen in de huid. Wanneer je dit aanbrengt op de huid kan vocht minder makkelijk ontsnappen uit de huid. Shea butter heeft een verzachtend en hydraterend effect op de huid, en het werkt ook beschermend. Het bevat namelijk verschillende vitaminen waaronder vitamine A, E en quercetine (dit zijn antioxidanten) die schade in de huid kunnen herstellen. 

√ Aloe vera; Aloe vera kan helpen om acne, eczeem, psoriasis, brandwonden, zonbeschadiging, schimmels, bacteriën en virussen te verminderen. Daarbij werkt het anti-aging en kalmeert en hydrateert het de huid om huidirritaties (zoals ook insectenbeten) dus aan te pakken. Aloë vera werkt dus ontstekingsremmend, kalmerend en hydraterend!

√ Peptiden; Peptiden stimuleren de aanmaak van elastine en collageen waardoor je huid steviger wordt. Daarbij versterken peptiden de huidbarrière (de huidbarrière beschermt je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf).. Peptiden hebben dus het vermogen om je huidcellen je versterken.

√ Ceramiden; Ceramiden zijn lipiden (vetten) die natuurlijk aanwezig zijn in je huid en zijn essentieel voor het ondersteunen van de huidbarrière en zorgt er ook voor dat je huid gehydrateerd blijft. Zonder ceramiden wordt de huid droog, geïrriteerd of kan er zelfs jeuk ontstaan!

Welke ingrediënten mag je NIET gebruiken na een peeling, microneedling of HydraFacial behandeling? 

Nu we weten welke ingrediënten we nodig hebben om je huid zo goed mogelijk te ondersteunen na een behandeling (die voor sneller herstel en hydratatie zorgen dus!) is het ook belangrijk om te weten welke ingrediënten je juist niet moet inzetten. Onderstaand hebben we een beknopte lijst gemaakt met ingrediënten die je liever minimaal 5-7 dagen niet wilt gebruiken!

Glycolzuur, melkzuur, salicylzuur, retinol, azelaic acid, mandelic acid en kojiczuur zijn allemaal zuurtjes die exfoliërend werken op onze huid! Heel goed en juist fijn.

Echter door een behandeling te ondergaan heb je dat proces al aangezet, dus is het niet nodig om de dagen erna ook nog aan de slag te gaan met dat soort zuurtjes! Minimaal 5-7 dagen erna moet je tijdelijk even stoppen met het gebruik hiervan. Gebruik je een van deze ingrediënten wel dan kan het zijn dat je huidirritatie veroorzaakt. Je kan dan een rode, droge, jeukende, geïrriteerde huid krijgen. Daarbij kunnen ook veel meer puistjes tevoorschijn komen. 

 

Advies nodig of vragen?

Heb je vragen over onze behandelingen? Of is nog wat extra advies wel gewenst? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord.

Podcast over huidverbetering

Wist je dat wij een hele interessante podcast hebben? In De HUID Podcast bespreken we verschillende huidproblemen en oplossingen. Maar ook ingrediënten, onderzoeken, skintrends en persoonlijke verhalen.

Klik hier om naar De HUID Podcast te gaan.

Beluister hier verschillende podcast afleveringen over behandelingen.

 

Huidproblemen VIVE Huidtherapie

Cosmelan

Meer weten over de Cosmelan behandeling om pigmentvlekken te verminderen? 

Behandelingen VIVE Huidtherapie

Peelings

Benieuwd welke peelings ik aanbied en wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan hier.

Hydrafacial katwijk

HydraFacial

Benieuwd wat de HydraFacial behandeling voor jou kan doen? Klik dan hier.

Prijzen VIVE Huidtherapie

Combinatiebehandelingen

Wist je dat we ook behandelingen met elkaar combineren? Zo zijn ze nog effectiever!

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 423 reviews.