Gratis verzending vanaf €75,-

  Voor 21:00 besteld, morgen in huis

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering  GRATIS cadeau’s bij je bestelling

Home » Behandelingen » Advies na een huidtherapeutische behandeling » Vervellen na een huid behandeling

Vervellen na een huidverbeterende behandeling

Na een huidverbeterende behandeling kan het wel eens voorkomen dat je huid gaat schilferen of vervellen. Grappig genoeg is dat voor veel van onze klanten een moment waar ze naar uitkijken. De ander juist totaal niet. Weten hoe het ontstaat? Lees dan vooral verder!

Vervellen na een huidbehandeling

Misschien ben jij team “ik wil geen vervelling hoor” of juist  “ik kijk uit naar het vervellen, want dan gaat lekker die oude huid eraf en zie je dat het gewerkt heeft“. Tuurlijk, dat concept van graag vervellen snappen we, maar wist je dat het niet bij iedereen voorkomt? 

Soms kan het voorkomen dat je enkele dagen na een huidverbeterende behandeling schilfering of vervelling op je huid ziet. Dit komt vooral voor bij de diepere peelings, maar in sommige gevallen zien we ook wel eens dat het ontstaat bij een mildere peeling of na een microneedling behandeling.

 

Hoe onstaat schilfering na een behandeling?

Om je het proces goed uit te leggen, nemen we het voorbeeld van een peeling behandeling. Een peeling is een vloeistof die op je huid aangebracht wordt en het bovenste laagje aan dode huidcellen van je huid afhaalt. Dit klinkt spanneder dan dat het werkelijk is. Deze dode huidcellen zitten als een soort dakpannetjes in elkaar en de peeling vloeistof die lost het lijmlaagje tussen de dakpannen op. Waardoor de dagen daarna de dakpannetjes langzaam loslaten. 

Hierdoor wordt je huid gladder, egaler en de teint van de huid frisser. Er zijn verschillende soorten peelings, elk met andere hoofdingrediënten en een andere werking. Het woord peeling geeft letterlijk aan dat je kan!!! gaan schilferen. Het kunnen kleine schilfertjes zijn maar ook wat grotere schilfertjes (vellen) afhankelijk van de sterkte, diepte, tijd en peeling-ingrediënt! Maar, we zeggen niet voor niets “kan” schilferen, omdat dit niet bij elke behandeling of persoon het geval is. 

Wat doet een peeling?

Wat gebeurd er nu precies in de huid na een peeling?

Een peeling (maar ok microenedling) gaat je celvernieuwing stimuleren, waardoor oude dode huidcellen langzaam afschilferen. Normaal gesproken doet je huid dit al vanzelf (je hebt dit niet door), maar om huidverbetetering te bewerkstelligen dan kunnen wij dit proces wat sneller opvoeren in de huid.

Door de stimulatie van celvernieuwing, kan het zijn dat de schilfertjes wat sneller afschilferen of in kleine bundeltjes. Dit zie dan als een klein velletje op de huid. Ook kunnen er bij wat ontstekingen of kleine korstjes zichtbaar worden na een behandeling. Deze korstjes vallen uiteindelijk van je huid af en daaronder zie je een nieuwe huid tevoorschijn komen.

Meestal na 2-3 dagen kan je de schilfertjes op je huid zien dit kan tot 7 dagen aanhouden. Echter verschilt dit echt per persoon en per huidconditie. Het kan ook zo zijn dat je geen schilfertjes ziet op je huid. Sommige mensen vinden dit teleurstellend en vragen zich af of de behandeling dan wel iets heeft gedaan. Het proces van vernieuwen van de huidcellen gebeurd ook binnen in de huid (zoals stimuleren van collageen etc). Dus zie je geen schilfering? Dan is dat geen teken dat de behandeling niet effectief was, het zegt dat de vernieuwing vooral intern heeft plaatsgevonden! Beide gevallen zijn dus heel normaal!

De kleur van de schilfertjes / korstjes kunnen wat donkerer ogen. Dit zijn opgehoopte pigmentcellen die ook mooi gaan afvallen. De huid onder de vervelling is heel fragiel en kan wat gevoelig zijn. Als je gaat trekken aan de schilfertjes / korstjes dan kan je ook de gezonde nieuwe huid meetrekken. Hierdoor kan je littekentjes gaan maken zoals kuiltjes en verkleuringen. Daarom is het super belangrijk om NIET eraan te zitten!

 

Enkele tips:

  • Breng deppend een hydraterende/verzorgende crème op je huid aan, pas om met het wrijven of ruw uitsmeren van de creme want hierdoor kan je ook gezonde huid meenemen en dus littekentjes veroorzaken!
  • Als je wat grotere schilfertjes hebt, dan mag je met een steriel (schoon) knipschaartje heel voorzichtig de velletjes afknippen! Pas hierbij echt op dat je de gezonde huid niet aanraakt om infecties te kunnen voorkomen
  • Pas op met het wassen van de huid met heet / warm water. Omdat je nieuwe huid wat gevoelig kan zijn is het absoluut niet fijn om met heet water je gezicht te wassen of te douchen. 
  • Laat je huid lekker zijn werk doen, focus op andere leuke dingen en no worries alles komt goed
  • Smeer ELKE dag (of soms meerdere keren per dag) een zonbescherming (omdat de nieuwe huid kwetsbaar is voor zon)
  • Gebruik geen zuurtjes (exfoliërende ingrediënten) als je huid nog aan het vernieuwen (schilfering zichtbaar) is. 

Advies nodig of vragen?

Heb je vragen over onze behandelingen? Of is nog wat extra advies wel gewenst? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord.

Podcast over huidverbetering

Wist je dat wij een hele interessante podcast hebben? In De HUID Podcast bespreken we verschillende huidproblemen en oplossingen. Maar ook ingrediënten, onderzoeken, skintrends en persoonlijke verhalen.

Klik hier om naar De HUID Podcast te gaan.

Beluister hier verschillende podcast afleveringen over behandelingen.

 

Huidproblemen VIVE Huidtherapie

Cosmelan

Meer weten over de Cosmelan behandeling om pigmentvlekken te verminderen? 

Behandelingen VIVE Huidtherapie

Peelings

Benieuwd welke peelings ik aanbied en wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan hier.

Hydrafacial katwijk

HydraFacial

Benieuwd wat de HydraFacial behandeling voor jou kan doen? Klik dan hier.

Prijzen VIVE Huidtherapie

Combinatiebehandelingen

Wist je dat we ook behandelingen met elkaar combineren? Zo zijn ze nog effectiever!

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 415 reviews.