Moet je je huidverzorging aanpassen in de zomer? Absoluut!! Het is tijd om je huidverzorging te updaten! Je gaat je huid aankomende tijd meer blootstellen aan de zon, waardoor je huid andere ingrediënten nodig heeft. En ja, het is een feestje om je routine aan te passen. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om nieuwe fantastische producten te ontdekken.
Je weet waarschijnlijk dat verschillende seizoenen je huid anders kunnen laten aanvoelen. Wellicht heb je wel gemerkt dat je huid heel anders aanvoelt in de winter dan in de zomer, maar wist je ook dat je verschil kan merken bij de overgang van winter naar lente? Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de verwarming afgelopen tijd veel aan heeft gestaan (hierdoor krijg je een droge lucht in huis). Deze droge lucht kan je huid erg beïnvloeden door veel vocht uit je huid te trekken. Resultaat? Trekkerige en droge huid.
Gelukkig laten we die tijd nu een beetje achter ons. De verwarming hoeft minder aan, de douche gaat wat minder heet en we zijn meer buiten. Kortom, er zijn momenteel veel invloeden die we eens gaan bespreken. Zo weet jij precies waar je op moet letten bij het aanpassen van je huidverzorgingsroutine.
Wat mag je verwachten in deze blog?
- Heeft mijn huid meer hydratatie nodig in de lente/zomer?
- Hoe kan mijn huid meer vocht vasthouden?
- Welke ingrediënten zijn nog meer onmisbaar voor mijn huid in de lente/zomer?
- Mag ik mijn huid exfoliëren als de zon schijnt?
- Voordelen van exfoliëren in de lente/zomer
- Welke ingrediënten kan ik gebruiken om te exfoliëren in de lente/zomer?
- Waar moet ik op letten bij het exfoliëren in de lente/zomer?
- Wanneer moet ik SPF (zonbescherming) smeren?
- Welke zonbescherming (SPF) moet ik gebruiken in de lente/zomer?
- Wat zegt de UV-index?
- Hoe snel verbrand ik door de zon?
- Hoe breng ik SPF aan terwijl ik make-up draag?
- Wat zijn de belangrijkste tips over zonbescherming?
- Hoe voorkom ik zonschade of pigmentvlekken?
- Met welke ingrediënten rem ik de pigmentaanmaak?
- Hoe krijg ik een mooie zomerse kleur zonder de schade van UV-straling?
- Welke huidverzorging kan ik het beste gebruiken in de lente/zomer?
Heeft mijn huid meer hydratatie nodig in de lente/zomer?
Ja absoluut! Het is belangrijk met je huidverzorging in de zomer meer op hydratatie te focussen. We moeten het vochtreservoir in je huid goed aanvullen om je huid te herstellen en weerbaar te maken voor de zomer. Straks meer hierover maar eerst wil ik het graag hebben over waarom je het vochtreservoir van je huid aan moet vullen. Waar veel huidtypes in de winter vaak behoefte hadden aan wat meer vettigheid, kan je nu overstappen op luchtigere producten op basis van water (hyaluronzuur).
Laten we het hebben over TEWL (transepidermal water loss). TEWL is het verdampen van vocht uit je huid. De mate van verdamping kan per seizoen, temperatuur of omgevingsfactoren (verwarming etc) verschillen. Ik zie een grote stijging van vochtverlies in de zomer en in de winter. Dus het is momenteel de ideale tijd om het vochtreservoir van je huid goed aan te vullen.
Het is belangrijk om dit vochtverlies te compenseren en nieuw vocht vanuit je diepere huidlagen aan te trekken. Doe je dit niet? Dan kan je huidbarrière beschadigen en huidproblemen (zoals acne, een doffe huid maar ook rimpels) ontstaan.
Hyaluronzuur is een musthave in de lente/zomer!
Het beste ingrediënt om vochtverlies tegen te gaan is hyaluronzuur! 💦 Hyaluronzuur komt van nature zowel in de epidermis (huidlaag) als in de dermis (huidlaag) voor. In de epidermis zorgt hyaluronzuur voor een goede barrière en voor voldoende hydratatie.
Ook zorgt hyaluronzuur in je huidverzorging in de zomer voor een goede aan en afvoer van voedingsstoffen in de huid en bindt het vocht in de dermis (diepe huidlaag). Daarnaast heeft hyaluronzuur een beschermende functie omdat het vrije radicalen (veroorzaken schade die tot veroudering van de huid kan zorgen) kan vangen en uit kan schakelen. Tot slot speelt hyaluronzuur een belangrijke rol in het herstellen van de huid bij een wondje!
Kortom, dit ingrediënt is altijd fijn om in je product te hebben.Je herkent hyaluronzuur aan de namen: Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Hydrolysed Hyaluronic Acid of Sodium Acetyl Hyaluronate.
4 voordelen van hyaluronzuur:
- Trekt water aan: het kan 1000 x zijn eigen gewicht in water vasthouden.
- Heeft een beschermende functie
- Hersteld de huid
- Vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes
Hoe kan mijn huid meer vocht vasthouden?
Nu je weet met welk ingrediënt je vocht kunt aantrekken (hyaluronzuur) in je huid en waarom dat belangrijk is, lijkt het me goed om te kijken naar hoe je dat nieuw aangetrokken vocht ook daadwerkelijk kan vasthouden. Want als je buitenste huidlaag kapot is, gaat dit vocht direct verloren. Hierdoor blijf je nog steeds last hebben van een droge en trekkerige huid.
Vitamine B herstelt je huidbarrière
Naar mijn mening is vitamine B één van de beste ingrediënten in huidverzorging, aangezien het een echte multitasker is. Je kan niacinamide (vitamine B) namelijk voor veel verschillende huidproblemen inzetten. Denk aan het verminderen van huidveroudering, huidschade, hyperpigmentatie, roodheid, ontstekingen of bijvoorbeeld het versterken van je huidbarrière.
Een belangrijke bijkomstigheid is dat elke huid deze vitamine kan verdragen. Waardoor het voor iedereen toegankelijk is om een product met niacinamide te gebruiken.
Na het lezen van verschillende onderzoeken over de werking van vitamine B (niacinamide), werd dit voor mij een onmisbaar ingrediënt. Iedereen zou vitamine b in zijn of haar regime moeten gebruiken, omdat het enorm veel voordelen heeft en geen irritatie aan je huid veroorzaakt.
Mijn aanrader is het ALPHA-H Vitamine B Serum. Dit serum compenseert dagelijks vochtverlies en legt een intern vochtreservoir aan waar de huid op latere momenten uit kan putten. De natuurlijke vet-/vochtbalans wordt zo hersteld en op peil gehouden. Daarnaast kan het je huidbarrière herstellen, waardoor je het vocht in je huid goed kan vasthouden. Vitamine B helpt niet alleen een droge, vochtarme huid, maar voorkomt en herstelt ook een gevoelige huid. Je huidverzorging in de zomer én winter heeft veel voordelen bij het gebruik van vitamine B.
Welke ingrediënten zijn nog meer onmisbaar voor mijn huid in de lente/zomer?
Vitamine C & E = gouden duo!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik maar weinig mensen enthousiast hoor over vitamine E. Niet dat ik er negatieve dingen over hoor, maar je hoort er überhaupt weinig over. Terwijl het een PRACHTIG ingrediënt is! Ik ga je vertellen waarom.
Veel mensen hebben een tekort aan vitamine E in huid
Ons lichaam kan zelf geen vitamine E aanmaken, dus moeten we het uit voeding en huidverzorging halen. Doordat we vaak niet voldoende vitamine E binnenkrijgen, hebben veel mensen een tekort aan vitamine E in hun huid.
Een tekort aan vitamine E moet aangevuld worden, omdat vitamine E dan zijn functie als antioxidant (verminderen van schade door bv zonlicht) minder goed kan uitvoeren. Daarnaast is vitamine E een soort transportsysteem om andere ingrediënten dieper in de huid te krijgen en herstelt vitamine E je huidbarrière.
Leuk weetje:
Een klein beetje zonlicht zorgt voor een afname van 50% van vitamine E in de bovenste huidlagen. Dat komt doordat vitamine E UVB-straling absorbeert en reageert met de vrije radicalen die door UV-straling ontstaan. Dit zorgt ervoor dat vitamine E in je huid heel snel afneemt.
Vitamine C redder van vitamine E
Normaal gesproken kan vitamine C in je huidverzorging dit proces herstellen (geoxideerde vitamine E wordt herstelt door vitamine C), maar de meeste mensen hebben ook een tekort aan vitamine C. Door dit tekort kan ook de vitamine E niet herstelt worden en ontstaan er steeds meer tekorten in je huid. Kortom, zeker een aanrader om zowel vitamine E en C in je huidverzorging te gebruiken! Met name door deze combi toe te voegen aan je huidverzorging in de zomer gaat veel voordelen opleveren!
Mag ik een exfoliant gebruiken in mijn zomer huidverzorging?
Ja absoluut, maar wel met enige zorg! Laten we het eerst hebben over waarom het exfoliëren van je huid (dode huidcellen verwijderen) belangrijk is.
Exfoliëren is een manier om huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen. Hierdoor kunnen gezonde nieuwe huidcellen beter naar de oppervlakte van je huid komen. Door dit proces in werking te stellen zie je dat je huid egaler wordt qua kleur, textuur, meer glans krijgt en onzuiverheden, rimpels, grove poriën en pigmentvlekjes minder zichtbaar worden.
In de winter heeft je huid het zwaar te verduren gekregen, aangezien je huid zich moest weren tegen het gure weer en de verwarming. Je huid wordt daardoor droger en door de droogte kan je huid minder goed de huidcellen loslaten. Nu de lente begonnen is, heeft je huid dus een beetje hulp nodig om van die dode huidcellen af te komen.
Wist je dat ik vaak zie dat de huid van mijn klanten tussen de winter en lente onrustiger (onzuiverheden) en doffer wordt. Ook de huid op de rug houdt meer dode huidcellen vast waardoor sneller onzuiverheden ontstaan.
Niet scrubben, wél exfoliëren
Sowieso raad ik scrubs af, omdat te hard scrubben met een korrel je huid beschadigt ongeacht je huidtype. ‘Hallo, visuele cirkel van huidproblemen die om de hoek komen kijken!!’ Kies in plaats daarvan voor een exfoliant op basis van fruitzuren. Dit beschadigt je huid niet en verwijdert effectiever dode huidcellen.
Bij een droge huid raad ik je glycolzuur aan. Glycolzuur heeft namelijk een vochtaantrekkende eigenschap. Een milde peeling die geschikt is voor elk huidtype is de Mesoestetic Ultimate Micropeel. Deze micropeel verwijdert op milde wijze dode huidcellen waardoor je na een aantal keer ziet dat je huid een mooie glow krijgt. Doe dit maximaal 2 a 3 keer per week, want we willen je huidbarrière niet beschadigen.
Voordelen van exfoliëren in de lente/zomer:
- huid ziet er egaler uit
- ingrediënten uit je skincare worden beter opgenomen
- huid voelt zachter en gladder
- huid krijgt meer glans
Welke ingrediënten kan ik gebruiken om te exfoliëren in de lente/zomer?
Je zomer huidverzorging kan bestaan uit:
Glycolzuur: Ook wel bekend als AHA (Alpha Hydroxy Acid). Wordt verkregen uit suikerriet en heeft een exfoliërende werking (verwijdert voorzichtig de bovenste dode huidlaag van je huid).
Door regelmatig te exfoliëren kunnen gezonde nieuwe huidcellen naar het oppervlak komen en komt talg niet vast te zitten onder deze dikke laag. Hierdoor verminderen onzuiverheden en krijgt je huid een mooie glans. Daarnaast heeft glycolzuur een vocht aantrekkende werking, waardoor het ook geschikt is voor een vochtarme huid.
Een fijne bijkomstigheid is dat door regelmatig gebruik, je producten beter opgenomen worden (bv je serum hoeft niet meer door een dikke laag dode huidcellen te dringen, maar kan direct aan de slag zodra het je huid raakt). Je huidige producten worden dus nog effectiever.
Enzymen: Een zachte manier om dode huidcellen te verwijderen is door middel van enzymatische exfoliatie. Hierbij worden dode huidcellen opgelost doordat natuurlijke, actieve ingrediënten eiwitten verteren. Een enzymatische exfoliant is geschikt voor de meest gevoelige huidtypes en mag het hele jaar door gebruikt worden!
Lees hier de blog “Hoe vaak mag ik mijn huid exfolieren?”
Waar moet ik op letten bij het exfoliëren in de lente/zomer?
Je huid wordt door exfoliërende ingrediënten iets gevoeliger voor uv-straling. Want je verwijdert het buitenste stukje van je huidlaag. Maar vergis je niet, dit is juist goed! Glycolzuur (exfoliant) kan ook juist zonschade tegengaan doordat het vrije radicalen en ontstekingsremmend werkt. Je kunt dus prima exfoliëren in de zomer, je moet alleen je huid goed beschermen met een goede zonbescherming (minimaal spf 30).
Laat retinol in de zomer even staan!
Wel is het slim om retinol in de zomermaanden te laten staan. Zo voorkom je dat je huid gevoeliger reageert dan je eigenlijk zou willen.
Wanneer moet ik SPF (zonbescherming) smeren?
Veel mensen smeren braaf in de zomer zonnebrand op, vaak wordt gedacht dat de zon pas kwaad doet als je lang blootgesteld bent aan zonnestralen. Helaas is dat een misverstand, zonnebrand is niet alleen belangrijk op dagen dat je gaat bakken op het strand. Ook als de zon niet schijnt, bijvoorbeeld op een bewolkte dag in de winter is het smeren van SPF onmisbaar! ☁️
In de zomer wordt je lekker bruin van de zon, dat komt door de UV-B stralen, die geven je huid een mooie bruine kleur of als je te lang in de zon zit, verbrand je huid. Daarnaast heb je ook UV-A stralen. Van deze straling merk je in eerste instantie niks, maar daar krijg je wel rimpels en pigmentvlekken van! Ook door het glas heen.
Door zonnebrandcrème in je zomer én winter huidverzorging te gebruiken voorkom je nieuwe rimpels en pigmentvlekken, maar uit onderzoek blijkt dat het ook helpt om bestaande tekenen van huidveroudering minder te maken. Dan heb ik nog niet eens verteld dat SPF ook helpt tegen luchtvervuiling en infrarood licht.
Welke zonbescherming (SPF) moet ik gebruiken in de lente/zomer?
In de lente en zomer worden de dagen langer en zonniger, maar pas op: de zon wordt ook steeds krachtiger en kan je huid snel beschadigen. Zo af en toe is er een lentedag dat de zon krachtig is, zonder dat je het door hebt. Op die dagen is de kans op verbranden ook wat groter.
De beste manier om veroudering tegen te gaan en niet te verbranden is het dagelijks gebruik van een zonbescherming met een hoge SPF-factor. Breng het aan op je gezicht en op andere zichtbare gebieden, zoals je nek of de bovenkant van je handen. Gebruik daarom elke dag minimaal SPF-factor 30 aan en je bent altijd beschermd, wat voor het weer ook is (zelfs als het bewolkt is).
Bekijk hier alle producten met een zonbescherming (SPF).
Welke zonbescherming (SPF) is het beste voor mijn lichaam?
We hebben jaren onderzoek gedaan naar wat de beste zonbescherming voor het lichaam is. Helaas was er met elke zonbescherming wel iets mis. De een plak, laat een witte laag achter, ruikt niet lekker, niet de juiste ingrediënten etc.
Maar nu hebben we eindelijk een fantastisch product gevonden! Namelijk de Heliocare Atopic Lotion Spray.
De Heliocare 360° Atopic Lotion Spray SPF 50 is een fijne zonbescherming in spray verpakking. Je kan het zien als een makkelijk te sprayen bodylotion voor het gehele gezin (kinderen vanaf 3 maanden). De spray is uitvoerig getest (door de makers en door ons) en daarom kunnen we met een gerust hart zeggen dat deze spray ook geschikt is voor de meest gevoelige huidtypes. Dat komt mede doordat de Heliocare 360° Atopic Lotion Spray SPF 50 arginine en glycerine bevat, die de huid hydrateren en de huidbarrière (die bij gevoelige huidtypes verzwakt is) versterken.
Wat zegt de UV-index?
Ook is het slim om aankomende periode de UV-index te bekijken! Dit zegt namelijk hoe snel je kan verbranden. Hoe hoger de index, hoe sneller je kan verbranden. Vanaf UV-index 1 kan je al verbranden, aldus een Duits onderzoek. Meer weten over de UV-index? Bekijk dan gerust even de video hieronder.
Hoe snel verbrand ik door de zon?
Omdat je niet alleen moet kijken naar de kans op verbranding, maar ook de bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering adviseer ik om elke dag (ja je leest het goed) dagcreme met SPF 30 aan te brengen. UV-A (denk maar aan uv-aging) zorgt voor veroudering en komt ook door wolken heen. Dus die bescherming is geen overbodige luxe.
Let op! De werking van je SPF loopt af als je verpakking langer open is.
En nee dit is geen marketing, maar serieus waar! Een SPF van vorig jaar is minder effectief, waardoor je sneller kan verbranden. Kies er dus altijd voor om je SPF niet langer dan 12 maanden open te laten.
Hoe breng ik SPF aan terwijl ik make-up draag?
Je wilt alleen niet je make-up verpesten en het voelt ook verkeerd om nieuwe crème op een ‘vies’ gezicht te smeren. Je bent vast nieuwsgierig hoe ik dat zelf doe.
Naast mijn dagcrème en foundation die beiden spf bevatten gebruik ik een minerale poeder met SPF 50. Deze poeder breng je aan met een kwast, waardoor het poeder makkelijk te verdelen is over je gezicht en je make-up goed blijft zitten. De Sunday Brush beschermt je huid tegen UV-straling en bevat een subtiel kleurtje! Ideaal product dus om in de lente / zomer toe te voegen aan je huidverzorging.
Niet alleen beschermt het poeder je huid en verpest het niet je make-up, het bevat ook natuurlijke mineralen zonder chemische toevoegingen. Deze zonbeschermingsfilters zorgen ervoor dat zonnestralen reflecteren en niet in je huid doordringen.
Vooral voor mensen die last hebben van pigmentvlekken is dit een belangrijke eigenschap. Bij het gebruik van chemische filters dringen de stralen namelijk door in de huid en veroorzaken daar warmte. Helaas kan pigment uitgelokt worden door warmte, waardoor er meer kans is op pigmentvlekken. Een minerale filter (die dus op de huid ligt) past in dat geval beter bij je huid.
De Sunday Brush is geschikt voor mensen met een gevoelige huid, acne, rosacea en kun je ook gebruiken als je zwanger bent. Echt een aanrader!
Wat zijn de belangrijkste tips over zonbescherming?
- Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal een SPF 30 of hoger
- Smeer voldoende zonnebrandcrème, het advies is 2 milligram per vierkante centimeter
- Heel de dag buiten? Smeer je om de twee uur opnieuw in!
- Blijf tussen 12:00 – 15:00 uur uit de zon
- Vermijd de zonnebank
- Tussen SPF 30 en 50 zit maar 1% verschil. Bij SPF 50 denken mensen beter beschermd te zijn en smeren ze minder vaak en minder dik. Dit zorgt vaak alsnog voor verbranding. Laat je hierdoor niet misleiden!
- Vernieuw je zonbescherming elk jaar
- Voeg antioxidanten toe aan je zonbescherming (hierdoor wordt je zonbescherming extra werkzaam)
Hoe voorkom ik zonschade of pigmentvlekken?
Zonschade ontstaat door het langdurig blootstellen van de huid aan zonlicht en/of zonnebank. De mate van zonbeschadiging hangt af van hoe lang je blootgesteld bent aan de uv-stralen en wat je huidtype en huidskleur is. Wanneer je een lichte huid, licht haar en sproetjes hebt, ben je gevoeliger voor zonschade. Maar ook donkere huidtypes kunnen verbranden!
Je kunt ongemerkt zonschade oplopen. Soms wordt dit pas jaren later zichtbaar in de vorm van een vlekje op je gezicht. Naast het dagelijks smeren van zonbescherming (SPF) is het ook slim om producten te gebruiken met ingrediënten die het overmatige pigmentaanmaak in je huid tegengaan.
Met welke ingrediënten rem ik de pigmentaanmaak?
Vaak krijg ik de vraag: welke ingrediënten moet ik in de lente / zomer toevoegen aan mijn huidverzorging om pigment te remmen? Dan vertel ik mijn klanten het volgende: Het enzym “tyrosinase” is nodig voor de pigmentvorming in je huid. Het is dan ook slim om dit enzym te remmen met de juiste ingrediënten. Er wordt dan minder pigment gevormd doordat de verbinding wordt geblokkeerd. De bestaande pigmentvlekken groeien langzaam uit, terwijl er een minder gepigmenteerde huid voor in de plaats komt.
De volgende ingrediënten remmen de tyrosinase en zijn goed in te zetten in de lente/zomer.
- Vitamine C (ascorbic acid): zoals je eerder in deze blog hebt gelezen is vitamine C een alleskunner! Want ook in dit geval doet vitamine C veel goeds. Het ingrediënt onderdrukt de tyrosinase waardoor pigmentatie wordt voorkomen, maar heeft daarnaast ook een verhelderende werking op het pigment. Vitamine C is een prettig ingrediënt omdat er weinig negatieve bijwerkingen aan zitten. Vitamine E versterkt de werking van vitamine C. Het is dus een mooi duo om toe te voegen aan je regime.
- Kojic zuur (kojic acid): dit ingrediënt zie je niet in veel skincare producten in Nederland, maar geeft mooie resultaten op pigmentatie. Het is een vrij heftig ingrediënt dus laat je bij het gebruik van dit ingrediënt goed voorlichten. Ik raad het af om dit ingrediënt in de zomer te gebruiken, in de lente is het nog wel mogelijk.
- Vitamine B (niacinamide): heeft zoals eerder besproken ook een mooie werking om je huid beter te hydrateren, vocht vast te houden en te egaliseren. Het is daarom uiterst geschikt om pigment te remmen en te voorkomen.
- Glycolzuur: verwijdert dode huidcellen, remt in een hoger percentage de pigmentaanmaak en stimuleert de aanmaak van collageen. Kortom, een geweldig ingrediënt om in de lente / zomer in te zetten.
Bekijk hier een set met producten voor het remmen van pigmentvlekken en zonschade.
Hoe krijg ik een mooie zomerse kleur zonder de schade van UV-straling?
We willen allemaal een mooie zomerse glow, zonder de schade die de zon en zonnebank opleveren (hallo collageenverlies, rimpels en pigmentvlekken etc). Een zelfbruiner is wat dat betreft een ideale toevoeging voor je huidverzorging in de lente / zomer.
Is een zelfbruiner schadelijk voor je huid?
Een zelfbruiner is niet schadelijk, maar het zou zeker beter zijn als je huid geen zon, zonnebank of zelfbruiner zou zien. Maar is dit realistisch? Ik denk het niet. Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar een zelfbruiner in vergelijking tot de zon en zonnebank. Hoe dat precies zit? Dat leg ik je graag hieronder uit.
De zelfbruiner reageert met de dode huidcellen op je huid, waardoor je huid donkerder kleurt. In dit proces (net als oneindig veel andere processen in je huid, denk aan eten en drinken, niet genoeg slapen, stress etc) komen er vrije radicalen vrij. Dit proces is minder goed voor je huid. Het is daarom slim om bij het gebruik van een zelfbruiner altijd antioxidanten in je skincareroutine te gebruiken. Deze neutraliseren deze werking namelijk!
Als ik mijzelf als voorbeeld neem: ik gebruik veel liever een zelfbruiner dan dat ik een paar uur in de zon ga zitten. Voor mijn huid geeft de zon ook veel meer problemen zoals acne en pigmentvlekken. Dus voor mij is de keuze altijd snel gemaakt. Daarnaast voel ik me stiekem een stuk fijner met een klein beetje kleur op mijn gezicht.
Belangrijkste tips op een rij:
- In de lente/zomer heeft je huid meer vocht nodig. Vul dit aan door hyaluronzuur te gebruiken
- Herstel je huidbarrière met vitamine B (niacinamide) zodat je het vocht beter vast kan houden
- Voeg vitamine C & E toe aan je routine voor een natuurlijke versterking van je zonbescherming
- Je mag exfoliëren in de lente/zomer, maar doe dit niet te vaak
- Kies voor glycolzuur of enzymen als exfoliant en laat retinol staan
- Scrub niet, maar kies voor een exfoliant
- Smeer elke dag zonbescherming (SPF), ook in de winter
- Kies elk jaar voor een nieuwe verpakking, want de werking loopt terug naarmate je product langer open is
- Ook over make-up kan je gemakkelijk SPF aanbrengen door middel van een SPF kwast
- Een zelfbruiner is een goed alternatief voor het bruinen van je huid
- Als je een reiniger met zuren gebruikt dan kan je deze blijven gebruiken, alleen let op! Als je weet dat je die dag in de zon gaat, reinig dan bijvoorbeeld die ochtend niet met een reiniger met zuren. Dit kan je huid iets gevoeliger maken voor zonlicht.
- Wees daarbij ook niet zuinig met smeren want het is bewezen dat we ongeveer 25% te weinig smeren.
Wat is de beste huidverzorging in de lente / zomer?
Je hebt nu de hele blog gelezen en wellicht duizeld het je een beetje qua informatie. Daarom heb ik hierboven de belangrijkste tips opgesomd. Daarnaast is het goed om nog eens naar het productadvies te kijken, hierin vertel ik welke huidverzorging het beste is in de lente / zomer. Ik zal hieronder een voorbeeld routine geven die zeer geschikt is voor de lente/zomerperiode:
Stap 1. de beste reiniger voor:
- een droge huid: VITAL C Hydrating Facial Cleanser
- een normaal tot vet huidtype: Advanced Cleanser
Stap 2. de beste serums in de lente/zomer:
- optie 1: vitamin B serum
- optie 2: VITAL C Hydrating ACE serum
Stap 3. de beste dagcrème met SPF voor:
- een droge huid zonder onzuiverheden: Prevention + dagcrème SPF 50 (met olie)
- een droge, normale of vette huid (ook geschikt bij onzuiverheden): Prevention + dagcrème SPF 32 (olievrij)
Stap 4. de beste exfolianten met glycolzuur:
- een egaliserende nachtcrème: Light Ceutic
- een exfoliërende 2e reiniger (deze zet je ‘s avonds in na het reinigen met je milde reiniger: Foamer 15
Heb je twijfels of bepaalde producten in je zomer huidverzorging passen? Laat het dan vooral in de reacties hieronder weten, dan geef ik je gratis productadvies. Het is handig om het in de reacties te bespreken, omdat dit ook weer andere mensen kan helpen met het maken van een keuze!
Lees meer: acne verminderen, maskné, rosacea verminderen of home treatments.
Super interessante blog!
Ik gebruik de gehele set voor acne vochtarme huid. Ik merk dat me huid dof en droog is en daarom denk ik dat dus nu in de zomer wel zal toenemen. Is het nu raadzaam om qua reiniger over te stappen naar Vital C en qua nachtcrème de light ceutic?
Hi Demi,
Dankjewel! Leuk om te horen!
Het is sowieso goed om over te stappen op de VITAL C Cleanser als je merkt dat je huid wat droger is dan normaal!
Ook de light Ceutic is een goede optie! Zeker aangezien jij al wat zuurtjes hebt gebruikt!
Goede keuze!!