Gratis verzending vanaf €75,-

  Voor 21:00 besteld, morgen in huis

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering  GRATIS cadeau’s bij je bestelling

Home » Huidprobleem » Acne » Acne verminderen

Acne verminderen met deze 9 tips 

Acne verminderen, hoe doe je dat? Als het om acne gaat denken veel mensen aan de puberteit, helaas zie ik in mijn werk als huidtherapeut dat acne ook na de puberteit vaak voorkomt. Acne is absoluut niet leeftijdsgebonden en kan dus in alle stadia van je leven opkomen. Zo kun je ook tijdens of na je zwangerschap last krijgen van acne, maar ook op latere leeftijd. Een belangrijke vraag is, hoe kan je acne verminderen?

Na meerdere jaren ervaring als huidtherapeut en zelf last te hebben gehad van acne, heb ik gezien wat wel en niet werkt als het gaat om acne. Omdat ik weet hoe graag je van acne af wilt komen, deel ik graag mijn kennis met je! In deze blog deel ik 9 tips om je acne te verminderen.

Acne verminderen hoe doe je dat?

Tip 1. Acne verminderen? Deze ingrediënten moet je vermijden!

Maskne, wat is dat? acne door mondkapje

Waarschijnlijk heb je al heel veel huidverzorgingsproducten geprobeerd om je acne te verminderen en was veel daarvan niet of weinig effectief. Veel producten beloven je gouden bergen, maar bevatten eigenlijk ingrediënten die helemaal niet helpen tegen acne. Pak je huidige huidverzorgingsproducten er eens bij en kijk ook naar je make up. Zie je een van de volgende ingrediënten op de verpakking staan, dan is mijn advies om deze producten niet meer te gebruiken.

 • Lanoline & minerale olie: sluiten je huid af en verstoppen je poriën
 • Parfum: veroorzaakt huidirritatie en triggert acne
 • Alle soorten alcohol (tenzij helemaal onderaan de ingrediëntlijst / behalve die met de toevoeging cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin)
 • Eucalyptus: irriteert je huid
 • Lavendel: irriteert je huid
 • Tea tree olie: irriteert je huid en droogt je huid uit
 • Witch hazel: irriteert je huid en droogt je huid uit
 • Sodium lauryl sulfaat: droogt je huid uit

 

Tip 2. Ingrediënten die positieve werking hebben bij het verminderen van acne

Het zal je niet verbazen dat er ook juist ingrediënten zijn die een goede invloed hebben op acne. Door producten te gebruiken die deze ingrediënten bevatten kun je al een groot verschil maken als het gaat om huidverbetering.

Ingrediënten die geschikt zijn voor een acne gevoelige huid zijn salicylzuur, glycolzuur, vitamine A en B. Salicylzuur, glycolzuur en vitamine A en B hebben hun eigen werking, maar samen remmen ze je talgproductie en herstellen je buitenste huidlaag. Ook verwijderen ze dode huidcellen, vullen acne littekens op en voorkomen pigmentvlekken na vorming van acne.

Het kan zijn dat je huidverzorgingsproducten een of meerdere van deze ingrediënten bevatten, maar dat je desondanks toch last hebt van acne. Het gaat er niet alleen om of het ingrediënt in het product zit, maar ook om de hoeveelheid (het percentage). Hoe hoger het ingrediënt op de ingrediëntenlijst staat, hoe meer het product ervan bevat. Staat het ingrediënt helemaal onderaan de lijst? Dan bevat het product een minimale hoeveelheid en is de kans groot dat het weinig voor je huid doet. Daarnaast is kwaliteit van het ingrediënt ook belangrijk. Voor een consument is het lastig te bepalen of een ingrediënt van goede kwaliteit is, een huidtherapeut kan dit beter bepalen.

Nog belangrijker is misschien wel welke combinaties van ingrediënten en producten je gebruikt. Ingrediënten kunnen elkaar versterken, maar ook juist in de weg zitten. Wil je weten of de producten die je gebruikt passen bij je huid? Plan dan een afspraak in voor een intake dan kijk ik met je mee en geef passend advies. Ook mag je mij mailen voor huidadvies! Benoem wat je wilt verbeteren, welke producten je gebruikt en hoe je huid eruit ziet en voelt + evt met foto’s. Ik probeer dan zo snel mogelijk te reageren.  Ik heb sets samengesteld om acne effectief te verminderen. Één voor een vochtarme acne huid en één voor een vette tot normale acne gevoelige huid. Door op de linkjes te klikken, ga je direct naar de producten.

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering

 

 

 

 

Tip 3. Acne verminderen door je huid goed te reinigen

Soorten acne | VIVE Huidtherapie | Acne verminderen

We hebben gekeken naar je voeding, de ingrediënten die je moet vermijden of juist wat vaker moet toevoegen aan een maaltijd. We bespreken ingrediënten die een goede invloed hebben op acne en ik heb je uitgelegd dat een goede balans in effectieve ingrediënten zeer belangrijk is.

Bij deze tip bespreken we hoe je het beste je huid kunt reinigen. Ik help je met het kiezen van de juiste reiniger voor jouw soort acne en ik leg je uit hoe & waarom het beter is om twee verschillende reinigers te gebruiken.

 

Wat voor acne heb ik?

Wat veel mensen niet weten is dat er twee verschillende types van acne zijn. Namelijk een droge- en een vette acne huid.

 

Vochtarme acne huid

Je herkent een droge acne huid, als je een trekkerig gevoel hebt na het reinigen van je huid. Met name in de ochtend na het douchen. Daarnaast valt het je op dat je in de loop van de dag een vettig laagje op je huid krijgt.

Even een korte waarschuwing! Veel mensen denken namelijk dat ze een vette huid hebben, omdat er een vettig laagje in de loop van de dag op je huid verschijnt. Maar eigenlijk heb je juist een gedehydrateerde huid (vochtarme huid). Je huid gaat de droogte compenseren door meer talg aan te maken. Dit vettige laagje voel je op je huid liggen. Tot slot is een droge acne huid vaak dof en ontstaan er snel kleine talgpropjes (kleine bultjes onder je huid, waar wit talg uitkomt).

Wat zijn de beste ingrediënten voor een droge acne huid?

Heb je een droge acne huid? Dan heeft je huid behoefte aan vochtaantrekkende en beschermende ingrediënten zoals vitamine B en Glycolzuur. Lees in het stuk hierboven wat deze ingrediënten precies doen voor je huid.

Reiniger 1  IMAGE Skincare Vital C Hydrating Facial Cleanser, deze bevat 12% vitamine C.  Dit beschermt je huid tegen vrije radicalen en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Daarnaast hydrateert het je huid, vermindert het acne en licht het pigmentvlekken op.

Reiniger 2 –  Dermaceutic Foamer 15, bevat 15% Glycolzuur. Deze cleanser vermindert pigmentvlekken na een ontsteking en laat dode huidcellen afschilferen. Dankzij het afschilferen van dode huidcellen kan talg zich niet ophopen onder je huid en heb je na het eerste gebruik al een egalere huid! Een hoge concentratie Glycolzuur zorgt ook voor een betere hydratatie doordat het vocht vanuit diepere huidlagen naar zich toe trekt en stimuleert het collageen. Dankzij die stimulatie worden acne littekens van binnenuit opgevuld en krijg je een gevoede en mooie egale huid.

 

Vette acne huid

Trust me, maar heel weinig mensen hebben hier last van! Vaak vallen de meeste mensen in de categorie “vochtarme / droge acne huid”. Je herkent een vette acne huid aan het nooit hebben van een trekkerig gevoel na het reinigen van je huid. Je weet niet beter dan dat er altijd al een vettig laagje op je huid ligt. Na het aanbrengen van je dagcrème of make-up is direct een vet laagje voelbaar op je huid. Hier gaat nog geen uur overheen! Tot slot heb je snel last van verstopte poriën en mee-eters

 

Wat zijn de beste ingrediënten voor een vette acne huid?

Als je last hebt van een vette acne huid, dan werken  talg verminderende en herstellende ingrediënten zoals vitamine B en Salicylzuur het beste. Deze lossen de talgproductie tot diep in de poriën op en voorkomt de aanmaak van nieuw talg.

Reiniger 1  Dermaceutic Advanced cleanser is een zachte reiniger die je huid niet uitdroogt, maar wel perfect het talg en vuil van je huid afwast. Ideaal als eerste reiniger.

Reiniger 2 –  IMAGE Skincare MD Restoring Facial Cleanser is de reiniger bij een vette huid.  De combinatie van salicylzuur, glycolzuur en melkzuur verwijdert dode huidcellen en laat je huid er fris en stralend uitzien. Na een aantal weken komt er een nieuwe en egalere huid tevoorschijn, met minder puistjes en mee-eters.

Salicylzuur remt de aanmaak van talg en glycolzuur en melkzuur hebben een exfoliërende werking. Juist de combinatie van talg remmen en exfoliëren zorgt ervoor dat je acne verminderd.

 

Reinigen met 2 verschillende cleansers

Acne gezichtreinigers

Ik kan me voorstellen dat je, je misschien afvraagt waarom het beter is om je gezicht te reinigen met twee verschillende reinigers en is een product niet voldoende.

Door de dag heen verzamelt je huid allemaal ‘vuil’. Dit is de combinatie van luchtvervuiling, make up, talg en dode huidcellen. Voordat je nieuwe producten op je huid gaat aanbrengen, wil je dat dit vuil weg is en je begint met een schone huid.

Het idee van dubbel reinigen is dat je eerst het vuil weghaalt waardoor  je de weg vrij maakt voor je tweede reiniger. Vergelijk het als eerst je huid stofzuigen en daarna ga je dweilen. Je dweil raakt niet helemaal verstopt met stof en troep, waardoor het effectief de boel kan schoonmaken! Het resultaat is een grondig gereinigde huid!

 

 

EXFOLIËREN IS KEY!!

Maar dit doe je natuurlijk niet met een scrub met korrels! Nee, met een exfoliant!

 

 

Tip 4. Dode huidcellen verwijderen

Als  je last hebt van acne moet je de huid helpen met het opruimen van dode huidcellen. De dode huidcellen belemmeren het talg in je huid om je huid te verlaten. Het hoopt zich op in je poriën en er ontstaan puistjes. Mijn favoriete ingrediënten om dode huidcellen mee te verwijderen bij acne zijn glycolzuur en salicylzuur. Deze zitten in verschillende producten verwerkt, zoals bijvoorbeeld in reinigers of losse peeling solutions.

De Mesoestetic Ultimate Micropeel is een nieuw product die er speciaal voor is gemaakt om dode huidcellen op milde wijze te verwijderen. Daarnaast is het zwangerschapsproof!

 

Mesoestetic Ultimate Micropeel

Mesoestetic Ultimate Micropeel

De Mesoestetic Ultimate Micropeel is een mooie upgrade aan je skincare routine als je nog nét wat meer resultaat wilt behalen, zonder je huid uit te drogen. Deze micropeel verwijdert op milde wijze dode huidcellen waardoor je na een aantal keer ziet dat je huid een mooie glow krijgt.

De Mesoestetic Ultimate Micropeel bevat een mooie combinatie van zuren, die zowel je huid meer glans gaan geven als de kleur egaliseren. Daarnaast stimuleren ze collageen (hierdoor verstevigd je huid) en verminderen puistjes en onzuivere plekjes. De Mesoestetic Ultimate Micropeel moet gebruikt worden zoals een masker, want het zorgt voor een wekelijkse behandeling! Deze lotion moet met behulp van een wattenschijfje 1 tot 2 keer per week, bij voorkeur ‘s avonds, op het gezicht worden aangebracht na volledige reiniging van de huid. Breng extra aan op de dikste delen van het gezicht. 2 – 3 minuten laten inwerken en daarna met koud water verwijderen. Voor optimale behandeling: breng vervolgens het Mesoestetic Anti-Stress Masker aan.

 

Tip 5. Niacinamide is onmisbaar

Na het lezen van verschillende onderzoeken over de werking van vitamine B (niacinamide), werd dit voor mij een onmisbaar ingrediënt. Iedereen zou vitamine b in zijn of haar regime moeten gebruiken! Acne verminderen door middel van vitamine B is zeker mogelijk!

Het ALPHA-H vitamine B serum egaliseert pigment, hersteld de vochtbalans en stimuleert de aanmaak van collageen, daarnaast heeft het nóg een belangrijke eigenschap. Het remt namelijk je talgproductie zonder je huid uit te drogen.

Het vitamin B Serum compenseert dagelijks vochtverlies en legt een intern vochtreservoir aan waar de huid op latere momenten uit kan putten. De natuurlijke vet-/vochtbalans wordt zo hersteld en op peil gehouden. Dit helpt niet alleen een droge, vochtarme huid, maar voorkomt en herstelt ook een gevoelige huid.

Naast vitamine B, zit dit serum ook bomvol andere mooie, egaliserende en kalmerende ingrediënten. Koper Peptiden en Matrixyl-6 stimuleren de aanmaak van collageen en hyaluronzuur en helpen glycatie (het verstijven van collageenvezels) tegengaan.

Hoe gebruik je het ALPHA-H Vitamine B serum?

 • S Ochtends: breng twee druppels van het serum aan na het reinigen van je huid, geef het 1 minuut de kans om het te laten intrekken en smeer daarna je dagcrème.
 • S avonds: breng je het aan na het reinigen en voor je nachtcrème. Geef het 1 minuut de kans om in te trekken
 • Spoel het serum vooral niet af!
 • Breng je dag / nachtverzorging aan

 

 

Vitamin B serum ALPHA-H VIVE Huidtherapie Serum met Niacinamide beste serum acne

 

Tip 6. Matterende dagcrème met SPF

De IMAGE Skincare Prevention + Daily Matte Moisturizer SPF 30 is de meest verkochte dagcrème uit het assortiment en perfect voor een acne gevoelige huid.

Deze dagcrème hydrateert en biedt een volwaardige zonbescherming. Het product is olievrij, waardoor je geen onzuiverheden krijgt. Mocht je snel last hebben van een vettig laagje op je huid, dan gaat de micro sponge technologie van dit product je verbazen. Het neemt namelijk overtollig talg op, waardoor je huid minder glimt!

De SPF vermindert direct huidveroudering. Door de toevoeging van Zinkoxide en Titaniumdioxide biedt het bescherming tegen UVA en UVB straling. Deze dagcrème is zowel geschikt voor mensen met een normaal, droge of vette huid.

Hoe gebruik je de IMAGE Skincare Prevention?

 1. Reinig je huid met een cleanser
 2. Breng een serum aan
 3. Breng vervolgens je dagcrème met zonbescherming aan

De IMAGE Skincare Prevention is ook uitstekend geschikt om te gebruiken in de zomer of op zonvakantie. Je hoeft niet bang te zijn dat bij veel gebruik je huid alsnog verstopt, dus breng de dagcrème zo vaak aan als nodig is (liefst om de 2 uur).

 

Tip 7. Gebruik glycolzuur in de nacht

Ik heb lang gezocht naar de perfecte nachtcrème voor een acne gevoelige huid. Vaak waren crème’s het nét niet, bijvoorbeeld door uitdrogende ingrediënten of te weinig werkstoffen.

Gelukkig kwam ik na lang zoeken de ALPHA-H Balancing Moisturizer, een luchtige nachtcrème tegen. Hij heeft de juiste ingrediënten en is geschikt voor zowel een vette als vochtarme huid die gevoelig is voor acne. Ik werd verliefd op deze crème, omdat hij niet vet is, weinig irritatie veroorzaakt, maar absoluut krachtig genoeg is om dode huidcellen te verwijderen. Dit laatste is van belang, omdat het in combinatie met het remmen van je talgproductie zorgt voor minder ontstekingen en mee-eters.

 

Nachtcrème zorgt voor minder acne

De afgelopen jaren heb ik deze crème met succes bij honderden vrouwen geadviseerd en wat bleek? Hun huid werd rustiger! Dat is natuurlijk te danken aan de combinatie van producten die ze gingen gebruiken, maar deze crème speelde daar een grote rol in.

Deze nachtcrème bevat 10% glycolzuur, hyaluronzuur, aloë vera en vitamine E. Die combinatie is goud waard als je je huid wilt egaliseren (qua structuur en kleur) en onzuiverheden wilt verminderen.”

Hoe gebruik je de nachtcrème?

1. Reinig eerst je huid

2. Breng vervolgens je favoriete serum aan

3. Tot slot breng je deze nachtcrème aan

* Start je net met deze nachtcrème? Bouw het gebruik dan rustig op. Breng de nachtcrème eerst om de dag aan. Gaat dat goed? Dan kun je het dagelijks gebruiken.

 

“BESTE PRODUCTEN VOOR ACNE


Vaak krijg ik de vraag wat de beste producten voor het verminderen van acne zijn. Officieel verschilt dit per persoon. Maar omdat ik al jaren ervaring heb met het adviseren van producten, heb ik gezien welke producten het meeste resultaat opleveren. Deze heb ik gebundeld tot 2 sets. Een voor de vochtarme acne huid en een voor de normaal tot vette acne huid. Neem gerust een kijkje! Want deze sets bevatten alle essentiële elementen om je acne aan te pakken!”

 

 

Tip 8. Vraag hulp aan een huidtherapeut! 

Weet dat je niet de enige bent die last heeft van acne en dat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Ik ben een gecertificeerde huidtherapeut met jarenlange ervaring. Ik weet hoe moedeloos je kunt worden na talloze keren tips te hebben geprobeerd.

Bij VIVE Huidtherapie help ik je om acne te verminderen door middel van peelings en het gebruik van de juiste producten.

Ik geef je eerlijk en professioneel advies. Tijdens de intake nemen we samen alles door om te kijken wat voor jou probleem factoren zijn die je acne verergeren en daarnaast gaan we direct aan de slag met een behandelplan! Je hoeft dit proces niet alleen te doorstaan, we zorgen er namelijk samen voor dat je van je acne af komt.

 


Tip 9. acne behandelingen vergoed door je zorgverzekering 

VIVE Huidtherapie is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Deze inschrijvingen zijn nodig om de kwaliteit van de huidtherapeut te garanderen. Dit houdt in dat de huidtherapeut altijd bijgeschoold en bekend is met de nieuwste richtlijnen op haar vakgebied. Hierdoor kunnen de behandelingen voor acne en acne littekens (gedeeltelijk) vergoed worden. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekering. Na de behandeling ontvang je van mij een factuur die je door kunt sturen naar de zorgverzekeraar.

 

 

cover de acne e-learning

Acne e-learning

We hebben ook een hele fijne acne e-learning gemaakt, waarbij we je ALLES leren over acne en hoe je acne kan verminderen. Meer dan 6 uur aan videomateriaal, waarin we al onze tips delen op 1 plek. Ook ontvang je een kortingscode voor producten, een VIVE skincare journal en persoonlijke begeleiding. Klik hier voor meer informatie over de acne e-learning. 

 

Podcast over acne

Wist je dat wij een hele interessante podcast hebben? In De HUID Podcast bespreken we verschillende huidproblemen en oplossingen. Maar ook ingrediënten, onderzoeken, skintrends en persoonlijke verhalen.

Klik hier om naar De HUID Podcast te gaan.

Beluister hier onze aflevering over mijn eigen Skin Story!

 

  

Kortom, dit zijn de belangrijkste tips om je acne te verminderen:

 1. Vermijd irriterende ingrediënten
 2. Ga aan de slag met ingrediënten die wél werken
 3. Zoek uit welk huidtype je hebt
 4. Ga aan de slag met de juiste reiniging
 5. Verwijder dode huidcellen
 6. Hydrateer je huid beter en niet alleen uitdrogen
 7. Voeg een serum met niacinamide toe
 8. Matterende dagcreme is onmisbaar
 9. Kies voor glycolzuur ipv salicylzuur
 10. Vraag ons te hulp als je er niet uit komt
 11. Kies voor een acne behandeling
 12. Blijf vooral van je huid af
 13. Pas je leefstijl aan
 14. Volg onze acne e-learning
 15. Beluister onze podcast “De HUID podcast
 16. Meer weten over acne? Bekijk hier onze acne kennisbank
Bestsellers

Onze meest verkochte acne producten

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 394 reviews.