Gratis verzending vanaf €75,-

  Voor 21:00 besteld, morgen in huis

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering  GRATIS cadeau’s bij je bestelling

Home » Huidprobleem » Grove poriën

Grove poriën verwijderen doe je zo!

Een porie is een opening in de huid dat dus talg kan verspreiden zodat er een goede barrièrefunctie van je huid ontstaat. Zonder talg wordt onze huid namelijk droog en vatbaarder voor infecties en diverse huidaandoeningen zoals acne!

Daarbij beschermt talg ook een klein beetje tegen de schadelijke invloed van de zon.

Wanneer je een goede “normale” productie hebt van talg dan vloeit het mooi over je huid heen. Door een disbalans zoals hormoonschommelingen of een opstapeling van dode huidcellen (doffe look) kunnen de poriën gaan verstoppen.

Daarbij kunnen make-up producten en het verlies van collageen in je huid er ook voor zorgen dat de grove poriën meer gaan opvallen. Collageen verlies (elasticiteit vermindert), door volumeverlies en verslapping kan er voor zorgen dat je porie grof lijkt, omdat je er letterlijk van bovenaf op kijkt. 

Blog Hoe kan ik mijn grove poriën verwijderen? VIVE Huidtherapie

Hoe kan het dat mijn poriën ineens opvallen?

Door al bovenstaande triggers worden grove poriën zichtbaarder. Je ziet dan een klein leeg gaatje of een gevuld zwart/-wit puntje. Zolang de verstoppingen langdurig blijven aanhouden kan de poriewand wat gaan oprekken en dus groter worden. Een zichtbare porie is dus vaak een verstopte en in de meeste gevallen een opgerekte porie waarbij aanleg ook een rol speelt! 

Soms hoor je dat poriën open en dicht gaan en denken mensen direct dat het een soort spiertjes zijn die op en neer gaan. Dit is niet het geval! Het zijn dus geen structuren die van het ene op het andere moment kunnen veranderen van grootte. Daarbij bestaat er ook geen wondermiddel dat grove poriën kan laten verdwijnen.


grove porien foto

Op deze manier maak je ze wél minder zichtbaar

Veel mensen denken dat mee-eters per definitie zwart zijn. Echter is dat niet het geval! Mee-eters kunnen zowel zwart als wit van kleur zijn. Het verschil zit hem in de diepte waarin de mee-eter zich bevindt.

 

 

Zwarte mee-eters liggen meer op de oppervlakte van je huid. De zwarte kleur wordt niet veroorzaakt door vuil dat in de porie zit, maar door de reactie van talg op zuurstof. Zodra de mee-eters meer naar buiten komt en in contact komt met zuurstof, dan zie je een zwart puntje.

Witte mee-eters liggen dieper in je porie. Dat maakt ook direct dat ze moeilijker te verwijderen zijn dan zwarte mee-eters.  Doordat witte mee-eters (nog) niet in aanraking zijn gekomen met de lucht zijn ze anders van kleur. Je kan ze vaak herkennen doordat ze als kleine witte bolletjes onder de huid zitten. We noemen ze ook wel “talgpropjes”. Door bijvoorbeeld de huid rondom je kin te spannen, worden de talgpropjes ineens veel beter zichtbaar.

Welke producten kunnen grove poriën verminderen?

Wanneer je poriën echt verstopt zijn, kan je het aanzien wel wat verbeteren door gebruik te maken van een exfoliant (een zuurtje) zoals glycolzuur, melkzuur, retinol en salicylzuur. Afhankelijk van de percentages en formules die in een product verwerkt zitten kan je met bovenstaande producten je poriën schoon maken en verstevigen. Door het gebruiken van een exfoliant kan je heel mooi dode huidcellen en de ophoping van talg aanpakken waardoor grove poriën minder zullen opvallen. 

Tevens kunnen reflecterende deeltjes in make-up doen lijken dat grove poriën minder kunnen opvallen. Echter is het wel heel belangrijk dat je huid proof make-up gebruikt, anders verstop je de huid alleen maar waardoor je juist een averechts effect gaat terugzien!

Benieuwd wat de beste producten zijn voor het verminderen van grove poriën? We hebben ze in een set geplaatst, zodat direct duidelijk is wat de besete producten zijn.

>> Bekijk hier de meest effectieve producten voor het verminderen van grove poriën << 

Kan een behandelingen grove poriën verminderen?

Hydrafacial katwijk

Er zijn meerdere behandelingen die je kan inzetten om grove poriën te verminderen. Bij ons in de salon hebben wij twee opties! Microneedling en/-of peelings. 

Door middel van microneedling stimuleren we meer collageen in de huid, waardoor de porie recht en stevig is. Hierdoor valt de porie minder open (en is dus minder zichtbaar). Wil je alle ins en outs weten, lees dan de pagina over microneedling.

Daarnaast lieten we exfoliëren net al even vallen. Bij het verminderen van grove poriën kan dat namelijk heel waardevol zijn! Vooral hogere percentages peelingvloeistof (zoals melkzuur, glycolzuur, salicylzuur, TCA, azelaïnezuur) stimuleren nieuwe huidcellen. Oude dode huidcellen te verminderen, talgproductie neemt af en de nieuwe cellen zorgen voor stevigheid en een frisse nieuwe huid. Dit heeft zoals jullie nu weten allemaal invloed op de grove poriestructuur. Wil je meer weten over peelings? Lees dan de pagina over peelings

>>> Maak hier een afspraak voor een behandeling <<<

Wat is een NO GO bij grove poriën?

Heel vaak horen wij in de salon “ohh heb je verstopte en grove poriën, dan moet ik juist beter gaan scrubben!”. Maar wist je dat wanneer je een korrel gebruikt in een scrub dat je niks aan de grootte van de porie kan doen! De huid kan tijdelijk even lekker zacht aanvoelen omdat je dode cellen van je huid af haalt, maar pas op! Door het scrubben kan je juist ook zorgen dat kleine microscopische scheurtjes in je huid ontstaan waardoor je huidbarrière niet meer intact is en je juist sneller bacteriën en viezigheid in je huid terug ziet. Met als gevolg, ja juist meer verstopte en grove poriën. Naast scrubs worden er ook vaak neusstrips gebruikt om grove poriën aan te pakken.

Dit is een voorbeeld van een tekst die wordt gebruikt op de verpakking van neusstrip:

“Diep reinigende neusstrips met houtskool werken als een magneet op vuil, vet en mee-eters. In slechts 10 minuten, wordt het wekelijks opgebouwde vuil verwijderd uit je poriën. Resultaat: 3x minder vette huid in 1 gebruik en een optimaal schoon gezicht.. “ 

Je plakt iets op je huid om vervolgens met enige kracht het er weer af te trekken. In de meeste gevallen zien wij als huidtherapeuten dat je de huid juist meer schade toebrengt in plaats van goed doet! Pas hier dus echt mee op. Gebruik dus liever een exfoliant om je grove porie schoon te maken. 

 

Vraag hulp aan een huidtherapeut! 

Heb je voor je gevoel alles geprobeerd om grove poriën te verminderen, maar zonder resultaat? Bij VIVE Huidtherapie denken we niet alleen met je mee, maar gaan we ook aan de slag met bewezen effectieve behandelingen om grove poriën te verminderen.

Bij ons werken alleen gecertificeerde huidtherapeuten met jarenlange ervaring. We geven je eerlijk en professioneel advies en kijken tijdens de intake wat voor jouw huidprobleem factoren zijn waardoor mee-eters ontstaan. Ook gaan we direct aan de slag met een behandelplan om grove poriën te verminderen.

VIVE Huidtherapie is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Deze inschrijvingen zijn nodig om de kwaliteit van de huidtherapeut te garanderen. Dit houdt in dat de huidtherapeut altijd bijgeschoold en bekend is met de nieuwste richtlijnen op haar vakgebied. Hierdoor kunnen de behandelingen voor acne en acne littekens (gedeeltelijk) vergoed worden. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekering. Na de behandeling ontvang je van mij een factuur die je door kunt sturen naar de zorgverzekeraar.

Vragen of advies nodig over het verminderen van grove poriën bij jouw huid? Neem dan vooral contact met me op via info@vivehuidtherapie.nl

 

Bestsellers

Onze meest verkochte grove poriën producten

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 383 reviews.