Huidproblemen

Dagelijks behandelen we vrouwen met verschillende huidproblemen. Van pigmentvlekken, tot acnelittekens en een droge huid. We zien het allemaal bij ons in de salon in Katwijk aan Zee. 

Maar wist je ook dat we veel klanten helpen op afstand? We beantwoorden bijvoorbeeld alle vragen over huidverbetering of welke producten het beste bij je huid passen. Daarnaast vinden we het belangrijk om je kwalitatieve informatie te geven, waar je écht iets mee kunt!

Wil je meer weten over bepaalde huidproblemen? Bekijk dan onderstaande pagina’s. Vanuit daar kan je alle informatie vinden die je nodig hebt om je huid te verbeteren. Kom je er toch niet uit? Mail ons dan gerust! 

Dermaceutic radiance
Acne verminderen hoe doe je dat?

Dit is hoe jij je acne vermindert

Acne kan je herkennen aan kleine witte bultjes onder je huid, mee-eters (zwarte puntjes) of vervelende ontstoken rode bultjes met pus. Vaak komt acne voor op je gezicht, op je rug, op je borst, of op je schouders.

De huid bevat kliertjes die talg (een vettige beschermende stof) aanmaken. Als deze kliertjes verstopt of ontstoken raken, ontstaan er puistjes (acne).

Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Bijna iedereen krijgt in de puberteit wel acne, de één meer dan de ander. Maar acne kan zelf ontstaan als je volwassen bent. Je kan dus je hele puberteit een mooie huid hebben gehad en ineens heb je acne.

Lees meer over acne >

Pigmentvlekken verminderen? blog

Van pigmentvlekken naar stralende huid: zo doe je dat

Heb jij last van pigmentvlekken en stoor je je steeds meer aan deze vlekken op je huid? Dan is het tijd om in actie te komen. Dacht je dat er weinig aan deze plekken te doen was en je alle mogelijkheden hebt geprobeerd?

Met een crème voor pigmentvlekken kun je de zichtbaarheid verminderen. Zeg je pigmentvlekken maar gedag en kom jouw stralende huid tegemoet. VIVE huidtherapie heeft een mooi assortiment aan speciaal geselecteerde producten om jouw huid weer egaal te maken. Van pigmentvlekken crème tot maskertjes: bij ons vind je het allemaal.

Lees meer over pigmentvlekken >

Hoe kan je een droge huid verminderen

Zo kom je van je droge huid af

Heb je last van een droge en trekkerige huid? Een droge huid is een huidaandoening die regelmatig voorkomt. Toch is de illusie om meer vocht te drinken geen oplossing.

Een droge huid kan diverse oorzaken hebben en kun je met diverse droge huid producten aanpakken. Geef de huid een boost en help om meer vocht vast te kunnen houden. Zo houd je de huid in goede conditie en stimuleer je een uitstekende beschermingslaag.

De weersomstandigheden, airconditioning of de verwarming zijn van grote invloed op de huid. Deze factoren noemen we ook wel de externe factoren. Ze beïnvloeden de huid van buitenaf en kunnen het vocht in de huid verminderen. Zeker extreme kou of een droge lucht zorgt voor een droge huid. Ook een onbeschermde blootstelling aan de zon kan vervelende gevolgen hebben.

Lees meer over een droge huid >

Littekens verminderen? Hoe doe je dat?

Tips om van je littekens af te komen

Helaas krijgt bijna iedereen in zijn of haar leven wel last van littekens. Ze kunnen groot, klein, zichtbaar, rood en wit zijn, maar soms kunnen littekens ook behoorlijk jeuken, pijn doen of trekkerig aanvoelen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Maar gelukkig is hier vaak wat aan te doen. 

Een litteken ontstaat door een trauma / verwonding aan je huid. Het ligt eraan hoe diep de wond is en hoe het wondgenezingsproces is verlopen of het uiteindelijk een litteken wordt.

Het wondgenezingsproces bestaat uit verschillende fases en iedere fase heeft weer een belangrijke functie. Op het moment dat het herstel van de verschillende fases niet helemaal soepel verloopt kan er een vervelend litteken ontstaan. 

Lees meer over littekens >

Lees hier meer over de oplossing voor acne littekens >

Blog Hoe kan ik mijn grove poriën verwijderen? VIVE Huidtherapie

Grove poriën zijn zeker kleiner te maken, lees hier hoe!

Grove poriën ontstaan door verstopping en verslapping van de wand van je porie. Door een overproductie aan talg en dode huidcellen, verstopt je porie en is een zwart puntje zichtbaar. Zon, roken en alcohol zorgen voor verslapping van je huid. Poriën rekken hierdoor uit en worden meer zichtbaar.

Nu zijn er veel producten die suggereren wonderen te verrichten bij grove poriën, echter zijn er maar weinig producten die daadwerkelijk iets kunnen doen.

Lees meer over grove poriën >

mee-eters verminderen

Mee-eters verwijderen doe je zo!

Je herkent de zwarte en witte puntjes uit duizenden: mee-eters. Bijna iedereen heeft wel eens last van deze onzuiverheden. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om deze uit te knijpen, het is alles behalve wenselijk. Maar wat kun je dan wel doen om je huid weer mooi te maken en de mee-eters te verwijderen? Wij vertellen je alles over deze vervelende zwarte en witte puntjes en nog beter: hoe je er vanaf komt.

Lees meer over mee-eters >

Blog rosacea wat is dat? VIVE Huidtherapie

Van rosacea, naar een rustige egale huid met deze tips

Rosacea is een steeds vaker voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht die je kan herkennen aan de fel rode verkleuring. Deze verkleuring komt voornamelijk voor op de neus, kin en wangen. De roodheid ontstaat doordat de bloedvaatjes aan het huidoppervlak plotseling groter worden. Hierdoor neemt de bloedstroom toe en ontstaat blozen en roodheid in de huid. Rosacea is een auto-inflammatoire huidaandoening, dit betekent dat afweermechanismen kapot zijn en roodheid, jeuk en ontstekingen ontstaan.

Rosacea verminderen is nog niet zo gemakkelijk, maar wil je wel weten hoe het ontstaat en waar je op moet letten? Lees dan vooral verder!

Lees meer over rosacea >

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 428 reviews.