Gratis verzending vanaf €75,-

  Voor 21:00 besteld, morgen in huis

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering  GRATIS cadeau’s bij je bestelling

Home » Huidprobleem » Acne » Acne op je kin

Acne op je kin: wat is het en hoe verminder je het?

Heel veel vrouwen en mannen kampen met verschillende huidproblemen. Een van de meest voorkomende huidklachten is het hebben van onzuiverheden, puistjes of te wel acne. Een plek waar dit vaak voorkomt is op de kin en kaaklijn. Op de kin kan je onder andere mee-eters, puistjes en een glimmende huid terug zien.

Onze klanten geven aan dat ze dit enorm vervelend vinden. We leggen je graag uit hoe acne op de kin kan ontstaan en wat je er tegen kan doen om het te verminderen. WEG met die kleine talgpropjes, ontstekingen en witte kopjes..

acne op je kin

Hoe ontstaat acne op de kin?

Je hebt vast wel eens een face mapping foto voorbij zien komen. Of niet? Dit is een plaatje dat aanduidt wat de onderliggende oorzaak is van de acne op elk gebied van je gezicht. Je gezicht wordt als het ware opgedeeld in verschillende zones.  Je hebt hier heel veel verschillende soorten van maar het lijkt ons wel interessant om jullie wat meer uitleg te geven over de kin/kaaklijn regio. Als je naar de afbeelding kijkt zie je dat de kin in connectie staat met je voortplantingssysteem. Hierbij spelen hormonen een enorme grote rol bij.

acne face mapping

Hormonen invloed op acne

Als je naar de soorten acne kijkt herken je meestal de hormonale acne op je kin wel. Grote, pijnlijke rode ontstekingen en bultjes die dieper in de huid liggen (ook wel cystische acne of comedonen genoemd). Zoals je wellicht weet wordt dit veroorzaakt door een verhoogde talgproductie in je huid.

Normaal gesproken is een gezonde stroom talg naar het oppervlak om je huid soepel te houden belangrijk. Zo blijft je huid goed gehydrateerd en soepel. Je huid kan zichzelf helaas niet voorzien van water, waardoor je huid extra talg aanmaakt om soepel te blijven. Helaas kan een teveel aan talg in combinatie met ander vuil aan het oppervlak kan je huid en een dik laagje dode huidcellen aan de buitenkant van je huid, je poriën verstoppen. Zo ontstaat acne. 

Acne door hormonen die uit balans zijn

Wanneer je hormonen uit balans zijn, kan er een ontstekingsreactie in je lichaam ontstaan en maakt je lichaam wellicht meer talg aan. Dit zorgt ervoor dat er vervelende ontstekingen ontstaan. Ben je gestopt met de pil? Of begin je er juist mee, ben je overgestapt van anti-conceptie, gebruik je niks, zit je in de overgang of ben je een puber. Al deze momenten kunnen een rol spelen. In de pubertijd kan je namelijk een teveel aan mannelijk hormoon in je lichaam hebben. Wat dus zorgt voor een disbalans in je hormonen. Wil je meer weten over welke rol hormonen spelen bij het ontstaan van acne? Lees dan deze pagina over de rol van hormonen bij acne.

Niet alleen hormonen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van acne op je kin. Wist je dat teveel stress, te veel zweten en teveel suiker / snelle koolhydraten ook een hormonale disbalans geeft? Deze factoren geven een piek in het (stress)hormoon cortisol. Dit mannelijke hormoon stimuleert de talgklieren tot het aanmaken van extra talg en lokt een ontstekingsreactie uit. Laat die cake en chocolade dus maar even staan als je last hebt van acne op je kin.

Maskne, wat is dat? Krijg je acne door een mondkapje? Mondmasker gezichtsmasker VIVE Huidtherapie. Huidvriendelijk mondkapje acne

Mondkapjes veroorzaken acne

Meer puistjes op de kin kunnen veroorzaakt worden door zogenaamde ‘maskne’; acne die ontstaat door het veelvuldig dragen van een mondmasker tegen COVID of door werk waarbij je een mondmasker dient te dragen. Het mondkapje schuurt namelijk over je huid, waardoor je huidbarriere kapot gaat. Daarnaast trekt het al het vocht uit je huid én is het een ideale plek voor de groei van bacteriën. Wat je kunt doen is het dragen van een zijden mondkapje. Of wissel je mondkapje ieder uur- maximaal 2 uur. Daarnaast adviseren we je om geen make-up onder je mondmasker te dragen en om je huid goed te herstellen na het dragen van een mondkapje. Klik hier voor meer informatie over acne door mondkapjes.

 

Acne door het aanraken van je gezicht

Ben je hard aan het studeren, werk je achter een computer of ben je hard aan het brainstormen of in een overleg? Dan kan het zijn dat je bewust of onbewust gemakkelijk je gezicht aanraakt. Helaas zit er veel vuil aan je handen, waardoor je huid makkelijk geïrriteerd raakt en acne eenvoudig ontstaat.

Het is belangrijk dat je je acne met rust laat  en je niet aan je acne gaat krabben of uitknijpen! Dit maakt het alleen maar erger. Je hebt dan zelfs kans op het krijgen van littekentjes, pas dus echt goed op! Wil je toch iets doen tegen die grote ontsteking? Kies van voor skin icing! Hier vind je meer informatie over wat skin icing precies doet met je ontsteking.

 

Stress veroorzaakt acne

Een toename van cortisol, het stresshormoon wat voor een ontstekingsreactie in je lichaam zorgt, kan leiden tot overmatige talgproductie en dus puistjes veroorzaken. Wist je dat als je slecht slaapt, niet kan slapen of te weinig slaapt dat voor afwijkingen in de huidstructuur en -functie kan zorgen.

Dit en nog veel meer elementen bespreken we uitgebreid in onze acne e-learning. Je leert patronen herkennen en triggers ontdekken die bij jou voor acne kunnen zorgen! Mocht je meer hierover willen weten? Neem dan een kijkje in onze E-learning over acne!

   

  Wat kan je doen aan de acne op je kin?

  Allereerst, reinig je gezicht twee keer op een dag, ochtend en avond! Gebruik hier een zachte, doeltreffende reiniger om overtollig talg en vuil van je huid mee te verwijderen. Zoek naar ingrediënten zoals:

  – Glycolzuur

  – Melkzuur

  – Vitamine C (hogere percentages) 

  Glycolzuur en melkzuur helpen om de verbindingen tussen dode huidcellen af te breken (hierdoor schilfert het bovenste laagje subtiel af). Hier hoef je niks van te merken. Daarnaast lost het overtollige talg op. Deze twee stappen zijn belangrijk, want nu kan het talg in je huid gemakkelijk naar buiten via de porie en komt het niet vast te zitten onder je huid. 

  Na het reinigen is het belangrijk dat je je huidbarrière gaat verstreken zodat je minder vocht verliest in je huid en wil je ook talg gaan remmen. Dat kan je doen met de Vitamine B serum van ALPHA-H. 

  VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering

  Na het serum gaan we in de ochtend aan de slag met een dagcrème met spf. Afhankelijk welk huidtype je hebt kies je voor een product dat geen poriën kan verstoppen. Mocht je advies willen over welke crème je dan precies kan gebruiken, mail ons dat gerust of kom eens langs voor een gratis intake gesprek.

  Nachtcreme met glycolzuur voor het verminderen van acne

  In de avond gaan we na het serum aan de slag met een nachtcrème op basis van glycolzuur. Wij hebben verschillende percentages glycolzuur, maar wij merken dat bovenstaande nachtcreme zeer effectief is bij het verminderen van acne op de kin. Glycolzuur gebruiken wij om de dode huidcellen s nachts te verwijderen, ontstekingen tegen te gaan en de talgproductie te remmen. Daarnaast merken we dat het ook een positief effect heeft op het verminderen van de acne littekens op de kin. 

  TIP: knijp je puistjes niet uit! Hierdoor kan je de acne alleen maar erger maken. Wat er gebeurt is dat als je op een ontsteking gaat drukken dat de bacterie dieper naar binnen wordt gedrukt en onderhuids kan dan de boel meer gaan ontsteken met meer acne als gevolg. Ook talgpropjes laten zitten is belangrijk, deze kan je alleen maar weg laten halen door een professional.

  Benieuwd welke producten wij adviseren voor de acne gevoelige huid? Bekijk hier onze meest verkochte productsets!

  Acne op je kin behandelen: VIVE Huidtherapie helpt

  Maskne, wat is dat? acne door mondkapje

  Chemische peelings bij acne op de kin. Dat zijn behandelingen die wij graag kiezen voor onze klanten! Een peeling is een chemische vloeistof die de dode huidcellen losweekt. Dit klinkt heel spannend, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Peelings die ingezet worden bij acne remmen de talgproductie, verminderen ontstekingen en verbeteren de huidstructuur. Voor ieder huidtype is een ander soort peeling geschikt! 

  Wij werken zelf graag met een peeling met melkzuur als we zien dat de huid wat vochtarm is (voelt trekkerig aan na het douchen of reinigen). Echter kan soms een beetje vet zijn in de middag.

  !!Meest gemaakte fout bij acne!!

  Veel professionals kiezen standaard voor een acnebehandeling met salicylzuur en uitdrogende ingredienten. Terwijl veel huiden hier helemaal niet lekker op reageren, met name als ze dus al wat vochtarm zijn. Zet je dan een peeling in met salicylzuur dan blijft de huid onrustig en ga je nooit het gewenste effect behalen.

  Wij hebben een andere aanpak, we werken namelijk heel erg aan je huidbarriere versterken! Goed voeden en hydrateren, maar tegelijkertijd wel dode huidcellen verwijderen. Op deze manier wordt je huid gezond en zullen de ontstekingen goed afnemen! En dus niet alleen tijdelijk uitdrogen! 

  Samengevat zijn dit de belangrijkste tips voor het verminderen van acne op de kin:

  1. let dus op je voeding en darmgezondheid

  2. verminder stress

  3. beweest voldoende

  4. probeer je hormonen in balans te krijgen

  5. gebruik de juiste huidverzorgingsproducten (passend bij je huidtype)

  6. Boek eens in de 4-6 wkn een huidtherapeutische behandeling in (deze kan je zelfs vergoed krijgen uit het aanvullende pakket van de zorgverzekering)

   

  Wil je meer weten hoe wij acne aanpakken? Doe mee aan onze acne e-learning of vraag een gratis intakegesprek aan bij ons in de salon.

   

  cover de acne e-learning

  Acne e-learning

  We hebben ook een hele fijne acne e-learning gemaakt, waarbij we je ALLES leren over acne en hoe je acne kan verminderen. Meer dan 6 uur aan videomateriaal, waarin we al onze tips delen op 1 plek. Ook ontvang je een kortingscode voor producten, een VIVE skincare journal en persoonlijke begeleiding. Klik hier voor meer informatie over de acne e-learning. 

   

  Podcast over acne

  Wist je dat wij een hele interessante podcast hebben? In De HUID Podcast bespreken we verschillende huidproblemen en oplossingen. Maar ook ingrediënten, onderzoeken, skintrends en persoonlijke verhalen.

  Klik hier om naar De HUID Podcast te gaan.

  Beluister hier onze aflevering over mijn eigen Skin Story!

   

    

  De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 408 reviews.