Home » Minerale make-up

Minerale make-up

Minerale make-up wordt steeds populairder en is een belangrijk onderdeel geworden van de “clean beauty” trend. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de ingrediënten die ze op hun huid aanbrengen, en maken daarom graag gebruik van make-up die natuurlijk en veilig is.

Maar wat is minerale make-up eigenlijk? En heeft het daadwerkelijk voordelen ten opzichte van traditionele make-up? 

Wat is minerale make-up?

Minerale make-up wordt gemaakt van natuurlijke, vaste stoffen die zijn gevormd door geologische processen. Deze stoffen worden gewonnen uit de aarde en bestaan uit mineralen zoals mica, ijzeroxides en zinkoxide. Deze mineralen worden vervolgens gemalen tot kleine, glinsterende deeltjes die veilig kunnen worden gebruikt op de huid. Minerale make-up bevat geen irriterende ingrediënten en is daarom zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Schrijf je hier in voor meer informatie over VIVE Skincare (lancering mei ’23)

 

Hoe werkt minerale make-up?

Minerale make-up wordt aangebracht op de huid in dunne lagen met behulp van een speciale kwasten. De fijne poeders hechten zich aan de natuurlijke oliën op de huid en creëren een egale en natuurlijke dekking. Omdat minerale make-up geen olie bevat, verstopt het de poriën niet en laat het de huid ademen. Bovendien zorgt het voor een natuurlijke zonbescherming vanwege de aanwezigheid van zinkoxide en titaniumdioxide, die beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

 

Voordelen van minerale make-up

 1. Gezonde en veilige keuze: Minerale make-up bevat geen synthetische ingrediënten die de huid kunnen irriteren of schadelijk zijn voor de gezondheid.
 2. Natuurlijke uitstraling: Minerale make-up zorgt voor een egale en natuurlijke dekking die er niet opgemaakt uitziet.
 3. Ademende formule: Minerale make-up verstopt de poriën niet, waardoor de huid kan ademen en er fris uitziet.
 4. Langdurig: Minerale make-up blijft langer zitten dan traditionele make-up, omdat het beter hecht aan de huid en niet uitloopt of vervaagt.
 5. Zonbescherming: Minerale make-up bevat natuurlijke zonbescherming, wat zorgt voor extra bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

 

Voor welke huidtypes is minerale make-up geschikt?

Het mooie van minerale make-up is dat het geschikt is om te gebruiken bij elk huidtype! Ben je op zoek naar make-up voor een droge, vette, gemengde of vochtarme huid? Kies dan voor mineraal! Onderstaand staan alle huidtypes omschreven met een goede omschrijving waarom de minerale make-up geschikt kan zijn:

 • Acne huid: het gebruik van minerale make-up geeft minder kans op (door make-up) verstopte poriën en veroorzaakt geen ontstekingen (acne). Daarnaast hebben mineralen hebben een verzachtende werking op rode en geïrriteerde huid. 
 • Huid met rosacea: minerale make-up beschermt de huid van invloeden van buitenaf, laat de huid ademen en bevat geen irriterende ingrediënten die roodheid zou kunnen verooorzaken. Daarnaast hebben mineralen een verzachtende en camouflerende werking op rode en geïrriteerde huid. 
 • Droge huid: minerale make-up bevat geen uitdrogende ingrediënten.
 • Gevoelige huid: omdat minerale make-up op de huid ligt en de huid laat ademen, irriteert het de huid niet.
 • Huid met rimpels: minerale make-up verzameld zich niet in poriën en/of rimpels en bevat geen ingrediënten die het verouderingsproces van je huid versnellen. Daarnaast geeft minerale make-up van nature bescherming tegen uv-straling en draagt het daarom bij aan het voorkomen van huidveroudering.
 • Normale huid: omdat minerale make-up zacht aanvoelt en je huid mooi houdt.
 • Huid met pigmentatie: omdat minerale make-up een mooie dekking heeft en daarnaast van nature bescherming tegen uv-straling geeft. Het draagt daarom bij aan het voorkomen van het ontstaan van nieuwe pigmentatie.
 • Vette huid: omdat minerale make-up je huid matteert zonder uit te drogen en talg absorbeert.
 • Huid met eczeem: omdat minerale make-up je huid niet irriteert. Mineralen hebben een verzachtende werking op rode en geïrriteerde huid. 
 • Zwangerschap: minerale make-up is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Zoals je misschien opmerkt zijn dit de meest voorkomende voordelen; minerale make-up irriteert niet, droogt de huid niet uit, het laat de huid ademen en verstopt de poriën niet, absorbeert talg en is geschikt voor de meeste gevoelige huidjes!

 

Waarom kiezen voor minerale make-up?

Als je op zoek bent naar een gezonde en veilige make-up optie die goed is voor je huid, dan is minerale make-up zeker de moeite waard om te overwegen. Het biedt een natuurlijke uitstraling en langdurige dekking zonder dat het de poriën verstopt of de huid irriteert. Bovendien is het geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Kies voor minerale make-up en geef je huid de gezonde en natuurlijke uitstraling die het verdient.

 

Schrijf je hier in voor meer informatie over VIVE Skincare (lancering mei ’23)

 

Hulp nodig bij het vinden van de juiste kleur minerale make-up?

Geloof ons wanneer we zeggen dat we bij het ontwerpen van onze producten het langst zijn bezig geweest met de foundation kleuren! Waarom is die ondertoon zo belangrijk? Hoe weet je nou wanneer je welke kleur gebruikt om bijvoorbeeld roodheid of donkere kringen te camoufleren? Om je te helpen met het kiezen van de perfecte VIVE Foundation of Concealer… geven we je een spoedcursus KLEUR!

 

 Klik hier voor de kleurguide

Veelgestelde vragen over minerale make-up

Als je nog nooit minerale make-up hebt gebruikt, kan het zijn dat je een aantal vragen hebt. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over minerale make-up op een rijtje gezet.

1. Is minerale make-up geschikt voor alle huidtypen?

Ja, minerale make-up is geschikt voor alle huidtypen. Het is vooral ideaal voor mensen met een gevoelige huid of allergieën, omdat het geen synthetische ingrediënten bevat die de huid kunnen irriteren.

2. Kan minerale make-up de poriën verstoppen?

Nee, minerale make-up verstopt de poriën niet, omdat het geen olie bevat. Het laat de huid ademen en verstikt deze niet.

3. Biedt minerale make-up dezelfde dekking als traditionele make-up?

Ja, minerale make-up biedt dezelfde dekking als traditionele make-up, maar dan op een natuurlijke manier. Het kan laag per laag worden aangebracht voor meer dekking en er kan een concealer gebruikt worden om onvolkomenheden te camoufleren.

4. Hoe breng ik minerale make-up aan?

Minerale make-up wordt aangebracht met een speciale kwasten. Het is belangrijk om de kwast voor gebruik goed af te schudden en de make-up in dunne lagen aan te brengen, beginnend bij het midden van het gezicht en werkend naar buiten toe.

5. Is minerale make-up waterbestendig?

Hoewel minerale make-up niet helemaal waterdicht is, is het wel waterbestendig en kan het enige tijd op de huid blijven zitten zonder af te geven. Het is echter wel belangrijk om het na het zwemmen of transpireren bij te werken.

6. Is minerale make-up duurder dan traditionele make-up?

Hoewel minerale make-up duurder kan zijn dan sommige traditionele make-up merken, gaat het over het algemeen langer mee omdat het minder snel uitloopt of vervaagt. Echter zijn we er van overtuigd dat VIVE Skincare een zeer goede prijs / kwaliteitverhouding heeft. Bovendien is het een gezonde en veilige keuze voor de huid, wat zeker de investering waard kan zijn.

Hopelijk hebben we hiermee jouw vragen over minerale make-up kunnen beantwoorden. Als je nog meer vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen ons via info@vivehuidtherapie.nl.

 

Schrijf je hier in voor meer informatie over VIVE Skincare (lancering mei ’23)

 

 

Huidproblemen VIVE Huidtherapie

Cosmelan

Meer weten over de Cosmelan behandeling om pigmentvlekken te verminderen? 

Hydrafacial katwijk

HydraFacial

Benieuwd wat de HydraFacial behandeling voor jou kan doen? Klik dan hier.

Producten VIVE Huidtherapie

Microneedling

Meer weten over microneedling? Dè behandeling voor littekens, rimpels en grove poriën.

Prijzen VIVE Huidtherapie

Prijzen

Wat zijn de kosten van de behandelingen die ik aanbied? Bekijk ze hieronder. 

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 438 reviews.