Gratis verzending vanaf €75,-

  Voor 21:00 besteld, morgen in huis

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering  GRATIS cadeau’s bij je bestelling

Home » Minerale make-up » Kleurguide

Kleur guide voor jouw perfecte VIVE foundation of Concealer

Een foundation of concealer kiezen… dat is dus écht niet makkelijk. Dit wat we van al onze klanten hoorde, toen we vroegen waar ze tegenaan lopen met het kopen van make-up. 

VIVE weet als geen ander hoe ingewikkeld ondertonen en kleurbepaling kan zijn. We begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Wist je dat we bewust geen kleurenswatch hebben gemaakt op een huid? Omdat die huid een ondertoon heeft, waardoor de kleur toch anders oogt. 

Geloof ons wanneer we zeggen dat we bij het ontwerpen van onze producten het langst zijn bezig geweest met de foundation kleuren! Waarom is die ondertoon zo belangrijk? Hoe weet je nou wanneer je welke kleur gebruikt om bijvoorbeeld roodheid of donkere kringen te camoufleren? Om je te helpen met het kiezen van de perfecte VIVE Foundation of Concealer… geven we je een spoedcursus KLEUR!

VIVE Skincare

Hoe kies je de juiste concealer?

De kleurencirkel is waar alles begint. In de kleurencirkel zijn alle primaire en secundaire kleuren zichtbaar én de relatie tussen de kleuren.

Je ziet op deze manier hoe kleuren elkaar complimenteren of juist tegen elkaar afkaatsen (ook wel gezegd: welke kleuren bij elkaar vloeken). Je hebt vast vaker gehoord dat rode én paarse kleding bij elkaar dragen een echte “no go” is. Rood en paars liggen naast elkaar in de kleurencirkel en complimenteren elkaar daarom niet.

Vandaar dat een rode broek met een paarse top misschien niet het mooist bij elkaar staat (maar draag wat je wil natuurlijk 😉 )

Even terug naar de make-up… De reden waarom deze cirkel zo belangrijk is voor kleurbepaling komt omdat je hiermee goed kan zien welke kleuren concealer het best gebruikt kunnen worden om specifieke oneffenheden te camoufleren. De kleuren die tegenover elkaar staan (of net schuin tegenover…) neutraliseren elkaar en geven hiermee een “kleurcorrectie”.

Kleurencirkel

Hoe egaliseer je donkere kringen en wallen?

Meestal bestaan donkere kringen onder de ogen uit een paarse of groen/blauwe gloed. Om dit mooi te kunnen wegwerken kan je het best een concealer gebruiken met een zalm roze ondertoon (een kleur die zich tussen rood en oranje bevindt). De zalm roze ondertoon smelt vlekkeloos weg in de paars of blauw/groene ondertoon van de donkere kringen waardoor dit wordt gecorrigeerd.

De kringen onder de ogen lichten op en er ontstaat een “kleurcorrectie”. Dit geldt ook voor donkere vlekjes die overblijven na bijvoorbeeld acne of andere pigmentvlekken. 

 

Bekijk hier onze Powder Pink Concealer

Hoe camoufleer ik acne en roodheid?

Acne en rode vlekken kunnen het best worden gecorrigeerd met een concealer met een groene ondertoon omdat groen een rode kleur kan neutraliseren. Deze staan ook weer tegenover elkaar in de kleurencirkel en geven hiermee een kleurcorrectie aan ontstekingen of bijvoorbeeld rode vlekjes die je hier aan overhoud. Maar ook bij rosacea is dit een must have! 

 

Misschien klinkt het een beetje vreemd.. groen en roze op je gezicht. De VIVE Concealers hebben echter alléén een subtiele ondertoon in deze kleuren. Je hoeft dus niet bang te zijn voor groene wangen of fel roze ogen. De concealers smelten goed weg in de huidskleur en vormen een perfecte basis voor de VIVE Foundation.

VIVE concealers

Bekijk hier onze Matcha Concealer

 

Welke foundation past bij mijn huid?

Je bent nu up to date als het gaat om het kiezen van de geschikte concealer en ready voor het aanbrengen van je VIVE Foundation!

Maar… we hebben het nog niet over huid ondertonen gehad. Iemand kan een koele, warme of neutrale ondertoon hebben. Dit staat helemaal los van de huidskleur en gaat echt om de soort tint die door de huid heen schijnt.

Wanneer je een foundation kleur kiest die niet bij deze ondertoon past zie je dit meteen. Je make-up oogt oranje of juist heel roze. Er bestaan talloze online testen, vragenlijsten en handleidingen voor het vinden van de ondertoon van jouw huid. Wij houden het simpel door het geven van deze 4 handvatten:

1. Kijk naar de aderen op je pols én aan de binnenkant van je elleboog. Ogen deze:

Donker of olijf groen → kans op een warme ondertoon

Blauw paars → kans op een koele ondertoon 

Blauw groen → kans op een neutrale ondertoon 

Ondertoon kleurguide

 

2. Trek een spierwit t-shirt aan of pak een wit vel papier breng deze naar je gezicht en kijk in de spiegel. Oogt je huid:

Rozig → kans op een koele ondertoon
Gelig → kans op een warme ondertoon 

Geen verschil/zowel rozig als gelig → kans op een neutrale ondertoon.

 

3. Hoe snel verbrand je in de zon?
Snel en/of altijd → grotere kans op een koele ondertoon
Nooit/je wordt juist bruin → grotere kans op een warme ondertoon  

 

4. Is het voor jou makkelijk om de juiste kleur foundation te kopen?
Nee, meestal te roze of te geel → grotere kans op een neutrale ondertoon
Ja, de meeste foundations passen prima bij mijn huid → grotere kans op een warme of koele ondertoon

Als het goed is kan je nu beoordelen welke ondertoon je hebt? Dit zijn de foundation kleuren die bij je zouden kunnen passen:

Neutraal:
licht-> Fair en Porcelain
medium-> Golden Beige en Sand 
medium/dark-> Suede en Hazelnut

Koel:
licht-> Fair en Light Peach
medium-> Golden Beige
medium/dark-> Suede en Hazelnut

Warm:
licht-> Fair en Porcelain
medium-> Golden Beige, Sand  en Chai Latte
medium/dark -> Hazelnut

Bekijk alle foundations

 

Nog niet zeker welke kleur foundation bij je past?

Wil je het zeker weten? Bestel een testpakket en probeer eerst de kleuren thuis voor je je keuze maakt! Heb je liever iemand die met je meedenkt en kijkt? Boek een kosteloos advies consult in bij ons in de salon om samen met een van onze huidtherapeuten te kijken naar welke kleur het best bij jou matcht en samen een gepersonaliseerd VIVE Skincare pakket samen te stellen! 

 

Bekijk hier onze foundation sample sets

 

Ondanks deze handvatten blijft het lastig om dit voor jezelf uit te zoeken. Bij twijfel: kies een test pakket om thuis op je gemak een aantal kleuren te testen! Breng een beetje van alle foundations van het pakket aan op je kaaklijn. Welke kleur valt het beste weg in je gezicht én hals? Dat is jouw kleur!

 

Benieuwd naar al onze minerale make-up? Je bekijkt de producten hier! 

 

 

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 395 reviews.