Gratis verzending vanaf €75,-

  Voor 21:00 besteld, morgen in huis

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering  GRATIS cadeau’s bij je bestelling

Home » Huidprobleem » Acne » Acne op je voorhoofd

Puistjes voorhoofd: hoe je ze voorkomt én verhelpt

Geen verrassing is onaangenamer dan het aantreffen van een puist op je gezicht. Want zo’n rood, hard bultje, daar bedank je liever voor, toch? Acne lijkt hier echter helaas geen gehoor aan te geven. Deze hardnekkige kwaal kiest daarbij veelal het voorhoofd als slachtoffer. Heb jij hier ook mee te maken? VIVE Huidtherapie vertelt je graag waardoor puistjes op je voorhoofd ontstaan, hoe je ze voorkomt én waarmee je ze behandelt.

acne op je voorhoofd

Acne voorhoofd: wat is het?

Om te beginnen gaan we graag eens dieper in op wat acne op het voorhoofd precies is. Want hoewel je waarschijnlijk weet dat het gaat om een huidaandoening waarbij pukkels in overvloed van zich laten zien, is daar nog niet alles mee gezegd.

Hebben we het over acne, dan praten we over een ontsteking van de talgklieren. Hoe die ontstaat? Als je lichaam – om welke reden dan ook – besluit meer talg te produceren dan nodig, raken de klieren mogelijk verstopt en daarmee ontstoken. Komt dat talg vervolgens vast te zitten onder een te dik laagje dode huidcellen aan de buitenkant van je huid, dán ontstaan er puistjes, pukkels en/of mee-eters: de symptomen van acne.

 

Puistjes op voorhoofd: de oorzaken

Wat je lichaam triggert die talgproductie op gang te zetten? De meest voorkomende oorzaken van puistjes op het voorhoofd zijn:

 

Verkeerde cosmeticaproducten

Iets wat je ongetwijfeld niet onbekend in de oren klinkt: veel cosmeticaproducten bevatten ingrediënten waar je huid niet blij van wordt. En die je dus beter kunt vermijden. Hiermee doelen we bijvoorbeeld op stofjes als alcohol, parfum en lavendel. In plaats van dat producten met dit soort ingrediënten je huid laten stralen, hebben ze een irriterende werking, waardoor ontstekingen gemakkelijk ontstaan.

Dat verkeerde crèmes en make-upartikelen dus uit den boze zijn, dat moge duidelijk zijn. Maar wat veel mensen vergeten: ook onjuiste haarverzorgingsproducten kunnen kwaad. Die haargrens bevindt zich immers gevaarlijk dicht bij je voorhoofd.

 

Hoofddeksels

Een hoed, pet of muts op je hoofd ziet er dan misschien wel leuk uit; mogelijk is dit de oorzaak van acne op je voorhoofd. Want je kunt je voorstellen: vindt zweet en/of talg geen weg naar buiten, dan hoopt het zich op. Met puistjes tot gevolg. Daarnaast droogt het zweet je huid uit, waardoor je huid meer olie gaat aanmaken. Tot slot schuurt een hoofddeksel je huid kapot, waardoor bacteriën vrij spel krijgen! Ps. hieronder informatie uit onze acne e-learning! 

Een ongezonde leefstijl

Ongezonde voeding, slaaptekort en roken: patronen die je om tig redenen zou moeten mijden. En onzuiverheden van de huid voorkomen is daar één van. Een ongezonde leefstijl zet lichaamsprocessen in gang die voor meer talgproductie zorgen en hierdoor laat acne sneller van zich zien.

Hormonen

Een veelvoorkomende oorzaak van puistjes is een schommelende hormoonhuishouding. Niet alleen in de puberteit komt zogenoemde hormonale acne voor, ook als volwassene krijg je hier mogelijk mee te maken.

Genetische aanleg

Helaas is acne erfelijk. En wordt een familielid getroffen door deze aandoening, dan is de kans groter dat ook jij hiervan de dupe wordt. Kun je niks aan doen, maar dat maakt het niet minder vervelend.

Voorhoofd met puistjes: hoe je het tegengaat

De huid op je voorhoofd kan dan wel de enige plek zijn waar je puistjes hebt (of misschien niet), maar je kan het beste je hele gezicht goed behandelen!  Een aantal dingen integreren in je leefstijl is daarbij ons advies, om de kans op acne zo klein mogelijk te maken:

Maak gebruik van de juiste huid- en haarproducten

Dit is natuurlijk een inkoppertje. Want waar we eerder vertelden dat verkeerde cosmeticaproducten pukkels uitlokken, heeft dat logischerwijs tot gevolg dat je middelen dient te gebruiken waar je lichaam wél blij van wordt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze webshop. De producten van VIVE Huidtherapie zijn van hoge kwaliteit en met zorg samengesteld. We hebben sets samengesteld die bewezen effectief zijn bij het verminderen van acne.

Wil je echt leren welke ingrediënten wel geschikt zijn voor acne en welke niet? Start dan met onze acne e-learning. Daarin leren we je alles wat je moet weten om van je acne af te komen.

Was jouw pet, hoed of muts met regelmaat

Het beste is natuurlijk om die pet, hoed of muts lekker in de kast te laten liggen. Wil je je hoofddeksel tóch dragen, dan is ons advies: was hem met regelmaat. Door dat te doen, verklein je de kans op een voorhoofd met puistjes. Daarbij goed om te weten: stoffen als wol, katoen en zijde ademen beter dan bijvoorbeeld polyester.

Houd een gezonde leefstijl aan

Dit spreekt voor zich, maar toch willen we het nog extra benadrukken: houd een gezonde leefstijl aan. Eet gevarieerd, slaap voldoende en grijp niet naar de sigaret. Je zult zien dat die puistjes jouw lichaam hierdoor al een stuk minder interessant vinden.

Zorg voor een goede hydratatie

Ook een goede hydratatie van je voorhoofd is van belang bij het tegengaan van puistjes. Hoe je dat doet? Onze speciale dag- en nachtcrèmes, zoals de IMAGE Skincare Prevention + Daily Matte Moisturizer SPF 30 en de ALPHA-H Vitamin B serum, zijn speciaal ontwikkeld voor het verminderen van acne.

Exfolieer je voorhoofd

Tot slot een tip om puistjes op je voorhoofd zo veel mogelijk de baas te zijn: exfolieer je huid. Dat houdt in dat je dode huidcellen verwijdert, bijvoorbeeld met de ALPHA-H Balancing Moisturizel. Als je dode huidcellen hun gang laat gaan, blokkeren ze namelijk de weg voor talg om jouw huid te verlaten.

gistpuistjes voorhoofd

 

Ziet je huid je huid er eerder uit zoals bovenstaande foto?

Dan is het goed om te kijken of je toevallig geen last hebt van gistpuistjes. Ze lijken erg op normale puistjes alleen is de oorzaak nét even anders. 

Lees hier onze blog over gistpuistjes.

 

Puistjes voorhoofd verwijderen: hoe doe je dat?

Hebben bovenstaande tips voor jou niet mogen baten? En is acne verminderen voor jou een ingewikkelde opgave? VIVE Huidtherapie helpt je graag de puistjes op je voorhoofd te verwijderen. Met de juiste huidproducten en/of met een effectieve behandeling.

Producten voor het verminderen van acne

Gebruik je de juiste combinatie van acneproducten, dan kan dat aanleiding zijn voor puistjes om te verdwijnen. Kies bijvoorbeeld voor onze reiniger, serum, dag- én nachtcrème. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en met zorg samengesteld.

Een professionele behandeling bij VIVE Huidtherapie

Zorgen je acneproducten niet voor het gewenste resultaat? Of laat je jouw acne het liefst meteen aan een specialist over? Bij VIVE Huidtherapie kun je terecht voor een professionele acnebehandeling. Doordat we deze altijd afstemmen op de conditie van je huid en een behandelplan op maat maken, streven we het beste resultaat na. Bovendien uniek: we werken enkel met effectieve behandelingen die tot in de diepere huidlagen werken. Dus, zelfs als jij van alles hebt geprobeerd en de hoop hebt opgegeven, helpen wij je uit de brand.

Professionele begeleiding en kennis via de acne e-learning

Wil je nu echt weten waar je aan toe bent en wat echt gaat helpen? Dan adviseren we je om mee te doen met onze acne e-learning. Daarin geven we je persoonlijke begeleiding en delen we al onze kennis om je te helpen met het verminderen van je acne!

Vragen of advies nodig?

Heb je vragen over onze behandelingen, puistjes, voorhoofd acne of onze producten? Neem dan contact met ons op óf maak direct een afspraak. Wij verwelkomen je graag en helpen je met liefde aan minder puistjes op je voorhoofd.

Bestsellers

Onze meest verkochte acne producten

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 394 reviews.