Gratis verzending vanaf €75,-

  Voor 21:00 besteld, morgen in huis

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering  GRATIS cadeau’s bij je bestelling

Home » Huidprobleem » Acne » Acne behandeling

Acne behandeling

Acne is dan wel ongevaarlijk, het kan wel erg vervelend zijn. Deze hardnekkige puistjes gaan vaak gepaard met onzekerheid. Daarnaast doet acne in sommige gevallen pijn. Dat je deze puistjes het liefst als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen, dat spreekt dan ook voor zich. Maar wat is hiervoor nodig? Welke acne behandeling is effectief en wat kun je zelf doen om puistjes te voorkomen? VIVE Huidtherapie helpt en denkt graag met je mee.

acne behandeling

Wat is de beste behandeling voor acne?

Dat is een hele goede vraag! Helaas valt hier niet direct een antwoord op te geven aangezien dit per huidtype anders kan zijn. Maar, daar gaan we samen in duiken! Bij ons in de praktijk behandelen we jaarlijks duizenden klanten met acne, waardoor we heel goed weten wat wel en wat niet werkt. We nemen je graag mee in hoe wij de beste behandeling voor jouw acne gaan vinden!

 

acne verminderen katwijk VIVE huidtherapie

 

Verschillende soorten acne

Bijna iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij acne zijn de talgklieren van de huid ontstoken. Bij de één zijn het een paar puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die zelfs psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan bepalen.

Gelukkig is er tegenwoordig een scala aan behandelingen tegen acné beschikbaar. De aandoening is vervelend, maar niet gevaarlijk. Bij de meeste mensen is het voor het 25ste jaar over. Soms kan acné ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen.

Wil je meer weten over wat acne precies is en wat de oorzaak kan zijn? Bekijk dan vooral even deze pagina. Daar vertellen we je alles wat je moet weten.

Puistjes behandelen: wat kun je zelf doen?

Voordat we je het fijne vertellen over onze professionele acnebehandeling, lijkt het ons goed eens te kijken naar wat je zelf nog kunt proberen om volwassen acne of jeugdpuistjes te behandelen. Want hoewel deze huidaandoening erg hardnekkig lijkt, heb je er wel degelijk invloed op. VIVE maakt onderscheid tussen twee locaties van acne: puistjes op je gezicht en acne elders op je lichaam. 

 

Gezichtsbehandeling acne: de tips van VIVE Huidtherapie

Kamp je met acne op je gezicht? Er zijn een aantal zaken van belang bij het voorkomen en verminderen hiervan. 

 1. Het is belangrijk om de juiste cosmeticaproducten te gebruiken. Veel ingrediënten hebben juist een nadelig effect op acne. Bijvoorbeeld parfum, alcohol, eucalyptus en lavendel kun je beter vermijden. Bij VIVE Huidtherapie hebben we de juiste producten voor ieder huidtype. 
 2. Daarnaast is een goede reiniging en hydratatie van je huid van belang. Zowel overdag als ’s nachts. Wij bieden speciale dag- en nachtcrèmes voor het verminderen van acne, zoals de IMAGE Skincare Prevention + Daily Matte Moisturizer SPF 32 en de ALPHA-H Balancing Moisturizer.
 3. Dode huidcellen dien je te allen tijde te verwijderen. Als je dit niet doet, dan kan talg je huid moeilijk verlaten. Het talg hoopt zich vervolgens op en zo ontstaan er puistjes. Dode huidcellen kun je bijvoorbeeld verwijderen met het ILUMA intense exfoliating powder (milder) of Foamer 15 (wat intensiever)
 4. Het gebruiken van vitamine B is essentieel bij het verminderen van acne. Want de acne gevoelige huid heeft vaak een verminderde huidbarriere, waardoor ontstekingen gemakkelijk ontstaan. Daarom is het belangrijk om de huidbarriere te herstellen. Dat doe je onder andere door een product met vitamine b in je routine te gebruiken. Een product dat je hiervoor kunt gebruiken is bijvoorbeeld het ALPHA-H vitamine B-serum.
 5. Het is belangrijk dat je puistjes niet uitknijpt en dat je er niet aan peutert. Dit maakt het vaak alleen maar erger: er kunnen nieuwe puisten of zelfs littekens ontstaan.
 6. Een ongezonde leefstijl gaat vaak hand in hand met het ontstaan van acne. Het is daarom essentieel om gezond en gevarieerd te eten, voldoende te slapen en niet te roken. 
  1. Het dragen van een mondkapje vergroot de kans op het ontstaan van puistjes. Om dit tegen te gaan, is het van belang om huidvriendelijke, zijden mondkapjes te dragen.

  Acne op lichaam: wat te doen?

  Acne komt niet alleen voor op het gezicht. Ook de rug, billen, borst, schouders en nek zijn veel voorkomende slachtoffers van puistjes. Omdat deze lichaamsdelen nogal eens te maken krijgen met schurende kleding, kan deze vorm van acne pijnlijk zijn. Extra vervelend dus. Je kunt een aantal dingen proberen om acne op het lichaam tegen te gaan.

  1. Net als bij acne op je gezicht, is het essentieel dat je dode huidcellen verwijdert. Met een mooi woord noemen we dit exfoliëren. 
  2. Wat ook overeenkomt met de acnebehandeling van je gezicht, is een goede hydratatie van je huid. Je lichaam produceert namelijk ter compensatie meer talg als je vochtwaarden uit balans zijn. 
  3. Als je gaat sporten, en dus zweten, leent je huid zich als broedplaats voor bacteriën. Daarom is het belangrijk dat je na je training direct onder de douche stapt. 
  4. Om dezelfde reden is het van belang dat je geen vochtabsorberende kleding draagt tijdens het sporten. Als je acne wil voorkomen, kun je het best sportkleding dragen die zweet zo veel mogelijk afvoert.
  5. Je kleding en beddengoed moeten met regelmaat gewassen worden. Talg en dode huidcellen hopen zich op in deze stoffen. Door regelmatig een wasje te draaien, voorkom je dat deze ophoping zich verplaatst naar je lichaam.  
  6. Vermijd het gebruik van wasverzachter. Mogelijk verstopt dit je poriën en/of irriteert het je huid.

  Meer informatie over wat je zelf kunt doen om acne te verminderen? Ontdek onze blog

  Een professionele acnebehandeling bij VIVE Huidtherapie

  Heb je van alles geprobeerd, maar neemt je acne maar geen afscheid van je? Dan is een huidtherapeut wellicht jouw redder in nood. De behandelingen van VIVE Huidtherapie zijn bewezen effectief. Hoe dat komt? Wij bieden altijd een gepersonaliseerde aanpak, afgestemd op jouw huid. Daarnaast werken we alleen met krachtige behandelingen die in de diepere huidlagen werken. We maken onderscheid tussen twee verschillende acnebehandelingen.

  acne behandeling

  Zo bepalen we welke behandeling het beste werkt tegen acne

  Het lijkt ons een goed idee om je stap voor stap mee te nemen in hoe wij iemand helpen die graag acne wil verminderen door middel van behandelingen.

  Als iemand bij ons in de praktijk komt voor een acne behandeling, dan gaan we niet zomaar behandelen, nee we maken echt een plan samen met jou (de klant). We starten met het voeren van een intakegesprek (deze is geheel gratis). In zo’n intakegesprek bespreken we hoe lang de acne (puistjes) al aanwezig zijn, of bepaalde dingen invloed hebben op de hoeveelheid ontstekingen (denk bijvoorbeeld aan voeding, stress, skincare producten tegen acne etc). Ook bespreken we wat je in het verleden allemaal al gedaan hebt om van je acne af te komen. 

  Op deze manier krijgen we een uitgebreid beeld van wat invloed heeft op je puistjes en wat wel en niet heeft geholpen. 

  Heb je bijvoorbeeld veel uitdrogende producten gebruikt, dan weten we dat de huid daardoor best wel droog kan zijn. Daar moeten we rekening mee houden tijdens de behandeling.

   

  3 huidtypes bij acne

  We zien in de praktijk een verdeling wat betreft huidtypes. We zien voor 85% vochtarme huidtypes met acne bij ons in de salon. Dit huidtype is te herkennen aan een droog en trekkerig gevoel na het douchen of reinigen, soms zie je schilfertjes, de huid ziet er dof uit en in de loop van de dag kan er een vettig laagje ontstaan op de huid (vooral op de t-zone). 

  Veel mensen verwarren een vet huidtype met een vochtarm huidtype. Het is dus niet zo dat als je vettigheid ziet, je een vet huidtype hebt. Behandel je je vochtarme huidtype als vet, dan blijf je in een visuele cirkel lopen zonder resultaat (of het wordt juist erger).

  Talgpropjes zijn kenmerkend voor een vochtarme huid

  De talgpropjes (kleine witte propjes onder de huid) zijn goed zichtbaar als een bultje, waar talg uit komt als je deze uitknijpt. Het vervelende hieraan is dat deze bultjes snel gaan ontsteken en voor veel onrust zorgen. Deze bultjes komen voor op het gehele gezicht, maar vaak op de t-zone, kin (zijkant) en wangen. 

  Deze bultjes gaan niet vanzelf weg, hiervoor is echt een behandelplan en de juiste producten nodig.

  Daarnaast zien we bij 10% van onze klanten, dat ze grote ontstekingen hebben maar verder een normaal huidtype. Niet vet en niet vochtarm. De ontstekingen komen op het hele gezicht voor en laten soms een rood vlekje achter nadat ze weg zijn. 

  Tot slot heeft 5% van onze klanten een vet huidtype. De vettigheid is er de hele dag, het maakt niet uit of ze net wakker zijn of juist gaan slapen. Bij dit huidtype weet je ook niet anders dan dat je huid je hele leven al vet is. Zeer weinig mensen hebben een vette huid, vaak is de huid juist vochtarm.

  Huidtype bepaalt welke behandeling het beste is bij acne
  Zodra we alle informatie hebben over het ontstaan van je acne, dan gaan we je huid bekijken. We bepalen je huidtype en op basis daarvan beslissen we of je direct kunnen starten met peelings of dat we eerst je huidbarriere moeten herstellen en het hydratatielevel moeten verbeteren door middel van de HydraFacial behandeling 

  VIVE Huidtherapie: acne behandelen met HydraFacial

  Wij vinden het erg mooi om de HydraFacial behandeling in te zetten bij het verminderen van een vochtarme acne huid of als je huid erg gevoelig is.

  Na een behandeling met de HydraFacial is je huid diep gereinigd, gehydrateerd, beschermt en heb je direct een mooie glow.  De HydraFacial is een effectieve behandeling die je huid niet laat vervellen of schilferen, maar wel alle onzuiverheden mooi vermindert. Leuk weetje: we vangen alle dode huidcellen en mee-eters op in een bakje, zodat we na afloop kunnen zien wat er uit je huid is gekomen.

  De HydraFacial is dus voor sommige de beste behandelmethode voor acne, maar soms zetten we deze behandeling in als eerste stap. Zo kunnen we de huid goed leren kennen, maar ook voorbereiden met extra voeding en hydratatie voordat we peelings gaan inzetten.

   

  HydraFacial op maat

  De HydraFacial behandeling kunnen we helemaal op maat maken voor jouw huid, waarbij we voor extra exfoliatie kiezen (meer dode huidcellen verwijderen), extra peelingvloeistof of juist een extra hydratatiebooster toevoegen.

  Kortom, we zetten de HydraFacial in bij acne als eerste voorbereidende behandeling of als enige behandelmethode als de huid erg vochtarm is. Doordat we de barriere herstellen en meer voeding en vocht aantrekken, zien we dat de ontstekingen aanzienlijk verminderen. 

  Wil je meer informatie over de HydraFacial behandeling? Klik hier.

  *Ook de HydraFacial behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering als er sprake is van acne (met aanvullende zorgverzekering).

  HydraFacial behandeling

  Huidtherapeut acne: peelings

  Een andere veel voorkomende acne behandeling die we aanbieden is het aanbrengen van peelings. Een peeling is een vloeistof, die het bovenste laagje aan dode huidcellen van je huid afhaalt. Je huid wordt hierdoor egaler, gladder en frisser. We hebben verschillende soorten peelings. Welke we aanbrengen is afhankelijk van jouw huid. Als specialist zien wij direct welke ingrediënten je huid nodig heeft om het beste resultaat te behalen.  

  Peelings voor het verminderen van acne
  Heb je een voorbereidende HydraFacial behandeling gehad of is je huid al wat huidverbeterende behandelingen of ingrediënten gewend, dan kunnen we aan de slag met peelings. 

  Om acne te verminderen zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zien we na ¾ behandelingen verbetering ontstaan. Sommige klanten hebben 6 behandelingen nodig, sommige blijven voor langere periode als onderhoud uiteindelijk 1x per 6/8 weken langskomen om hun huid mooi  te houden.

   

  Bekijk hier een aantal van onze resultaten!

  Wat doet een peeling?

  Een peeling is een vloeistof die op je huid aangebracht wordt en het bovenste laagje aan dode huidcellen van je huid afhaalt. Hierdoor wordt je huid gladder, egaler en de teint van de huid frisser. Er zijn verschillende soorten peelings, elk met andere hoofdingrediënten en een andere werking. Wij hebben verschillende vloeistoffen die effectief werken bij het verminderen van acne. Welke we inzetten beslissen we ter plekke (dit is namelijk afhankelijk van je huidtype en wat je huid gewend is). Dit kan verschillen van melkzuur, glycolzuur, vitamine c of salicylzuur. 

  Vaak zetten we dus een combinatie tussen HydraFacial behandeling en peelings in. Waarbij we bij de peelings echt kijken naar wat heeft de huid nodig. Kiezen we voor een mildere peeling of gaan we steeds een stapje intensiever.  Peeling tegen acne

  Het belangrijkste van een peeling is dat we tijdens de behandeling de onzuiverheden weghalen en daarna de peeling aanbrengen. De peeling haalt dode huidcellen weg, waardoor het talg gemakkelijker naar buiten kan. Hierdoor komt het talg niet vast te zitten onder je huid (dit zorgt voor minder ontstekingen).

  Na een peeling merk je dat je huid wat droger wordt, maar dat de ontstekingen ook direct uitdrogen. Je huid kan een klein beetje gaan schilferen, dit zijn de dode huidcellen die loskomen. Dit is niet bij elke peeling het geval en dit is ook niet altijd nodig. Dit kunnen we geheel in overleg afstemmen. Ook als je bv werk hebt waarbij je absoluut niet mag schilferen, kan je je acne verminderen. 

   

  Bekijk hier meer informatie over peelings.

   

  Advies over de juiste producten

  Niet alleen behandelen we jouw huid, ook nemen we de rol in van adviseur. We vertellen je wat je het best kunt doen om je huid te verzorgen en welke producten hiervoor geschikt zijn.  

   

  Wat zijn de beste producten bij het verminderen van acne?


  We horen vaak vanuit de praktijk dat klanten met acne al heel veel geprobeerd hebben en niets lijkt te helpen. Vaak komt dit omdat je nog niet de juiste combinatie ingrediënten hebt gebruikt, in de correcte volgorde, percentages of misschien wel omdat je je huidtype verkeerd hebt ingeschat. Ik heb er jaren over gedaan om de perfecte combinaties te vinden en in deze blog ga ik alle stapjes met je delen. 

  Als je al een tijd de onderstaande producten gebruikt kan je nog verder lezen bij het stukje “de next level aanpak” waarbij we intensievere producten aanraden voor als je huid al actieve ingrediënten gewend is.

  Acne behandeling: het kostenplaatje

  Het is mogelijk je acnebehandeling (gedeeltelijk) te laten vergoeden door je zorgverzekering. Huidtherapie voor acne is niet opgenomen in de basisverzekering, maar een aantal zorgverzekeraars vergoeden de behandeling wel als je aanvullend verzekerd bent.  

  Behandeling acne littekens

  Is VIVE Huidtherapie te laat op je pad gekomen? En hebben je puistjes geleid tot acne littekens? Geen zorgen. Ook dan kun je bij ons terecht. We hebben verschillende producten die uitkomst bieden voor dit probleem. En als dat niet helpt, dan kun je profiteren van een van onze behandelingen voor acne littekens:

  • HydraFacial. De eerder beschreven HydraFacial behandeling is ook effectief als het gaat om het verwijderen van acne littekens.

  Microneedling. Bij deze behandeling brengen we het herstelproces van je huid op gang door hem expres te beschadigen met een microneedling pen. Je huid maakt op deze manier groei- en helende factoren aan, die een gunstig effect hebben op het verminderen van acne littekens.

  Microneedling behandeling acne littekens

  Let op! Vergeet niet dat darmklachten acne kunnen veroorzaken
  Vaak wordt de darmgezondheid overgeslagen bij de aanpak van acne. Terwijl dit een super belangrijk onderdeel is. Je darmen staan namelijk in verbinding met je huid. Zijn je darmen van slag? Dan is de kans groot dat er veel afvalstoffen vrijkomen in je lichaam en laten deze nou vaak via je huid naar buiten komen (dit veroorzaakt ontstekingen). 

  Kortom, merk je dat je buik vaak opgezet is na het eten of drinken van bepaalde voedingsmiddelen. Of heb je vaak een borrelende buik, buikpijn of een onregelmatige stoelgang en je hebt last van acne? Dan is het slim om ook de darmgezondheid serieus te nemen. 

  Hoe verbeter je je darmgezondheid bij acne?
  Ook dit is maatwerk. Wij zijn geen specialist op dit gebied want dit is echt een vakgebied op zich. Stop niet zomaar met het eten en drinken van bepaalde voedingsmiddelen omdat je dat ergens op internet hebt gelezen, want misschien is dit voor jou wel helemaal niet van toepassing. Zonde om die voedingsstoffen dan te missen! Wij adviseren om contact op te nemen met een orthomoleculair therapeut bij jou in de buurt. Die kunnen een EMB bloedtest afnemen, waarbij ze alle voedingswaarden in je lichaam testen, maar ook kijken of je intolerant bent voor bepaalde voedingsmiddelen. Dit laatste is van belang, want stel jij bent intolerant voor zuivel of bv tarwe en je eet of drinkt dit dagelijks, dan komt er dagelijks een reactie uit je darmen wat mogelijk acne kan veroorzaken. 

  Samengevat: wil je acne verminderen, maar je hebt dagelijks last van je buik? Dan raden we aan om zowel je huid te verbeteren met behandelingen als je darmgezondheid te verbeteren bij een orthomoleculair therapeut. 

  Als we alle achtergrondinformatie over je huid weten en je bent op de hoogte van het feit dat de darmgezondheid ook erg belangrijk is, dan gaan we kijken wat voor huidtype je hebt.

  Het is tijd om je acne aan te pakken!
  Ben je het met ons eens dat het tijd is om je acne aan te pakken? Wellicht woon je in de buurt van onze salon in Katwijk aan Zee of wellicht woon je verder weg. Toch is het de moeite waard om eens een gratis intake in te plannen zodat we samen met jou gaan kijken wat je huid nodig heeft. 

  We zien dagelijks klanten die 1 of 2 uur rijden voor een behandeling. Puur omdat we echt gespecialiseerd zijn in het verminderen van acne.

  Boek hier je gratis intake in! 

   

  Advies nodig of vragen?

  Heb je vragen over onze acne behandelingen? Of is nog wat extra advies wel gewenst? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord.

   

  Bestsellers

  Onze meest verkochte acne producten

  De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 394 reviews.