Gratis verzending vanaf €75,-

  Voor 21:00 besteld, morgen in huis

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering  GRATIS cadeau’s bij je bestelling

Huidtherapie vergoed krijgen via de zorgverzekering

Huidtherapie vergoed krijgen via de zorgverzekering


Wist je dat je huidtherapie vergoed kan krijgen door je zorgverzekering?  ⠀ December is de maand om goed je huidige zorgverzekering onder de loep te nemen en te kijken of deze nog past bij je wensen.

Hoe krijg ik huidbehandelingen vergoed?

Op 1 januari gaat je (nieuwe) zorgverzekering in, wil je dus wisselen dan is dit het moment. In deze blog geef ik je tips waar je op moet letten als je de kosten van je huidtherapie vergoed wil krijgen vanuit je zorgverzekering.

Acne en acne littekens vergoeding

Bij VIVE Huidtherapie worden diverse huidaandoeningen behandeld waaronder: acne en acne littekens. Voor deze behandelingen kun je geheel of gedeeltelijk in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit je zorgverzekering. Wellicht heb je al een zorgverzekering waarin behandelingen vergoed worden, maar bekijk goed of dit ook in de voorwaarden voor 2021 nog van toepassing is. Voorwaarden kunnen namelijk gewijzigd zijn, waardoor je wellicht minder vergoed krijgt.

Peelings VIVE Huidtherapie katwijk

Huidtherapie vergoeding in 2021

Huidtherapie is niet opgenomen in de basisverzekering, maar wordt bij een aantal zorgverzekeraars wel vergoed als je aanvullend bent verzekerd. 

Via de link hieronder kun je zien bij welke zorgverzekeraar je acnetherapie vergoed krijgt vanuit de aanvullende verzekering. Vergelijk de hoogte van de vergoeding en de maandelijkse premie.

Vergoedingen huidtherapie

Let op de polisvoorwaarden!

In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering kun je lezen of de behandeling die je volgt of wil gaan volgen in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Vaak zitten hier wel voorwaarden aan vast, deze kunnen per verzekering verschillen. Bekijk daarom voordat je een verzekering afsluit of de behandeling of therapeut voldoet aan de voorwaarden van je zorgverzekeraar en vergelijk verschillende verzekeringen. 


Hieronder een paar punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering:

 • De maximale vergoeding per jaar verschilt per zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeringen vergoeden tot €50 per jaar, andere maar liefst tot €500 per jaar.
 • Ook het maximale percentage dat je vergoed krijgt verschilt per zorgverzekeraar. Vergelijk naast de maximale vergoeding, dus ook het percentage. 
 • Sommige verzekeringen hanteren de maximale leeftijd van 21 jaar. Ben je ouder dan 21 jaar? Kijk dan naar een andere aanvullende verzekering.
 • Soms krijg je alleen de behandeling 100% vergoeding als je naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Is de huidtherapeut niet aangesloten, dan kan het zijn dat je de behandeling (gedeeltelijk) zelf moet betalen.  
 • Sommige zorgverzekeraars willen van te voren een verwijzing van de huisarts of behandelende therapeut. Controleer dit bij de verzekeraar.

“Wil je niet het risico lopen dat je behandeling opeens toch niet vergoed wordt, neem dan van te voren contact op met de zorgverzekeraar.”

Dat je behandelingen vergoed krijgt door je zorgverzekeraar, betekent niet automatisch dat dit voordeliger is. Bereken van tevoren hoeveel je maandelijkse premie wordt als je de aanvullende verzekering afsluit en hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben. Soms is het voordeliger om de behandelingen zelf te betalen in plaats van een maandelijks een hogere premie te betalen. 

VIVE Huidtherapie voldoet aan alle eisen

VIVE Huidtherapie is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Deze inschrijvingen zijn nodig om de kwaliteit van de huidtherapeut te garanderen. Dit houdt in dat de huidtherapeut altijd bijgeschoold en bekend is met de nieuwste richtlijnen op haar vakgebied. Daarbij is dit vaak een voorwaarden vanuit de zorgverzekeraar om je behandeling vergoed te krijgen. 

Advies of vragen?

Wil je een afspraak maken voor een behandeling? Boek een vrijblijvend intake gesprek in, ik help je graag!

2 Reacties

 1. Lisa

  Hoi Vivian,

  Ik zou graag een behandeling bij je boeken en ik heb een aanvullende zorgverzekering (ZZ AV sure) waarmee een acnebehandeling van 150 euro vergoed wordt. Is dit dan een specifieke behandeling die jij aanbiedt? Of kan dit bijv. ook een peeling zijn? Verder vroeg ik me af of het ook mogelijk is een afspraak op vrijdag te boeken? Ik zie in je afsprakenoverzicht met name maandag, dinsdag en woensdag staan.
  Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn.

  Groetjes Lisa

  Antwoord
  • vivian heemskerk

   Hi Lisa,

   Leuk! De vergoeding is geldig als je last hebt van acne of pigmentatie.
   Dit kan voor verschillende behandelingen die we aanbieden en zullen dat altijd overleggen met je.

   We werken wel op vrijdag, echter zitten deze al vrij vol. Schrijf je anders vooral in voor de wachtlijst, als er iemand uitvalt dan neem ik contact met je op.

   Met vriendelijke groet,

   Vivian

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 378 reviews.