Cosmelan de beste pigmentbehandeling

Cosmelan, de beste behandeling voor pigmentvlekken!

Steeds meer mensen in Nederland hebben te maken met pigmentvlekken, zo ook een zwangerschapsmasker (melasma). Hoe komt het dat mensen steeds meer last krijgen van pigmentvlekken? Het kan komen door veel onbeschermd in de zon te zitten, het dunner worden van de ozonlaag waardoor er een grote blootstelling aan UV licht ontstaat en bijvoorbeeld een verandering in de hormoonhuishouding. Bij het laatste geval is er vaak sprake van een zwangerschapsmasker, oftewel melasma.

Wat is melasma?

Het zwangerschapsmasker (melasma) is een veelvoorkomende huidaandoening tijdens de zwangerschap. Maar niet alleen tijdens de zwangerschap, ook door een wisseling in de hormoonhuishouding of bijvoorbeeld een verandering in anti-conceptie kan een zwangerschapsmaker ontstaan. Hierbij ontstaat er pigment, als een soort masker, dus vooral op het voorhoofd, op de wangen, onder de ogen en rondom de mond. Maar hoe komt dit nu eigenlijk?

Hormoonschommeling zorgt voor melasma

Onder invloed van hormonen (oestrogeen en progesteron) gaan pigmentcellen extra pigment produceren. Deze hormoonwisselingen in combinatie met UV-straling (ook in de winter aanwezig) zorgt vaak voor de pigmentvlekken (melasma).

De oorzaak is dus de hormoonschommeling, maar het pigment aanmaken wordt getriggert door de straling van de zon. En je raadt het al… Het beste is om dagelijks een zonbescherming te gebruiken van minimaal SPF30 en deze bij te smeren zodra je naar buiten gaat, ook al is het maar voor 10 minuten. Daarnaast zou ik in de zomer adviseren om naast het smeren met een SPF, ook hoedjes en een zonnebril te dragen om de huid nog meer te beschermen. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen!

Wat kan je tijdens je zwangerschap doen aan pigmentvlekken?

Het lastige aan een zwangerschapsmasker is dat je er tijdens de zwangerschap niet zoveel aan kunt doen, alleen kan zorgen dat het niet erger wordt. Je kan bijvoorbeeld wel pigmentremmende ingrediënten / prodcuten gebruiken die veilig zijn tijdens je zwangerschap. Deze producten remmen de aanmaak van nieuw pigment en kunnen voorkomen dat het pigment erger wordt of soms helemaal niet ontstaat. Producten die we veel adviseren aan onze klanten zijn: VITAL C Cleanser, Vitamin B serum, Prevention + 32 en de Light Ceutic.

Na je zwangerschap en na het geven van borstvoeding kunnen we pas starten met de echte aanpak van dit vervelende masker. Hiervoor bestaan verschillende behandelmethodes zoals laser en peelings bijvoorbeeld. Vaak zijn deze methodes geschikt om het pigment tijdelijk te verwijderen en te onderdrukken. Maar de meeste effectieve aanpak om een zwangerschapsmasker te verminderen is de Cosmelan behandeling van Mesoestetic. Hoezo wij hier zo enthousiast over zijn vertellen we in deze blog!

Waarom is de Cosmelan de beste behandeling voor pigmentvlekken?

Cosmelan is een product wat vernieuwend is op het gebied van behandelingen voor pigmentvlekken aangezien de behandeling de pigmentvorming onderdrukt. Deze behandeling zorgt voor een blijvend resultaat, mits de thuisproducten gebruikt worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de behandeling door middel van laser, waarbij vaak het pigment weer kan terugkomen.

Cosmelan is al meer dan 30 jaar dé behandeling voor het behandelen van pigmentvlekken of een onregelmatige huidskleur. Cosmelan is de enige behandeling wereldwijd waarmee je 95% van het diepliggend melasma kan wegwerken.

Alle producten en behandelingen zijn ISO- gecertificeerd en FDA-goedgekeurd.

Wat doet een Cosmelan behandeling?

Cosmelan is een effectieve behandeling om pigmentvlekken te verminderen. In 1 maand tijd zullen melasma, pigmentvlekken, bruine vlekjes na een ontsteking en beschadigingen door de zon aanzienlijk verminderen. Donkere pigmentvlekken hebben verschillende oorzaken zoals huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder een zonbescherming (SPF) te gebruiken. Wil je meer lezen over de verschillende soorten pigmentvlekken? Lees dan vooral deze blog even!

Werking Cosmelan

Onze huidskleur wordt voornamelijk bepaald door de grootte en het aantal pigmentkorrels (zie het als kleine pigmentpakketjes) in onze huid. Ook het type pigment eumelanine (zwart of bruin pigment) of feomelanine (rood of geel pigment) is van invloed op je pigment.

Mensen met een donkere huid hebben niet zozeer méér cellen die pigment aanmaken (melanocyten) dan mensen met een lichte huid, maar de pigmentkorrels (pigmentpakketjes) zijn groter en er worden meer pigmentkorrels afgegeven. Hierdoor kleurt de huid donkerder. Zodra er een pigmentvlek zichtbaar is, kun je concluderen dat de afgifte van de pigmentkorrels niet verloopt zoals zou moeten. Er is een soort ophoping van pigment ontstaan.

Welke ingrediënten zitten er in de Cosmelan behandeling?

De ingrediënten van Cosmelan behandeling remmen de de aanmaak van pigment, ook wel de tyrosinase genoemd. Belangrijke ingrediënten in de cosmelan behandeling zijn: kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxide en retinylpalmitaat (vitamine A soort) die allen het enzym tyrosinase blokkeren.

Hoe gaat de cosmelan behandeling in zijn werk?

De behandeling met Cosmelan bestaat uit een voorbereidende peeling, een professionele behandeling uitgevoerd bij ons in de salon, waarbij het Cosmelan 1 masker aangebracht wordt (dit onderdeel kan je ook vanuit huis doen als je bv niet in de buurt woont). Daarnaast ondersteun je de behandeling door het dagelijks gebruik van de Cosmelan 2-crème.

Het is erg belangrijk om thuis goed het advies op te volgen. Nadat je het behandeltraject hebt afgerond blijft het gebruik van producten van groot belang. Het is belangrijk om altijd een pigment onderdrukkend product te blijven gebruiken en dagelijks te smeren met een zonbescherming van minimaal SPF 30. Je hoeft niet je hele leven de Cosmelan producten te blijven gebruiken, dit bouwen we namelijk af. Maar er zullen altijd producten nodig zijn die het pigmentproces onderdrukken. Denk bijvoorbeeld aan producten met vitamine C, Niacinamide, Retinol, Glycolzuur of Kojiczuur. Ook is een verandering in zongedrag nodig. Op het moment dat je huid weer overmatig wordt blootgesteld aan de zon kan het pigment deels of volledig terug komen.

Deze behandeling is echt de holy grail als het gaat om het verminderen van pigmentvlekken. Niet alleen mijn verwachtingen, ook die van mijn klanten worden telkens weer overtroffen. Wil je ook een Cosmelan behandeling boeken? Klik dan op onderstaande link.

Klik hier om een afspraak te maken in onze agenda!

Meer informatie over de Cosmelan behandeling?

Op deze pagina staat alle uitgebreide informatie over de Cosmelan behandeling voor pigmentvlekken.

Vraag hulp aan een huidtherapeut! 
Dermaceutic radiance

Heb je voor je gevoel alles geprobeerd om pigmentvlekken te verminderen, maar zonder resultaat? Bij VIVE Huidtherapie denken we niet alleen met je mee, maar gaan we ook aan de slag met bewezen effectieve behandelingen om je pigmentvlekken te verminderen. 

Bij ons werken alleen gecertificeerde huidtherapeuten met jarenlange ervaring. We geven je eerlijk en professioneel advies en kijken tijdens de intake wat voor jouw huidprobleem factoren zijn waardoor pigmentvlekken ontstaan. Ook gaan we direct aan de slag met een behandelplan om je pigment te verminderen. 

VIVE Huidtherapie is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Deze inschrijvingen zijn nodig om de kwaliteit van de huidtherapeut te garanderen. Dit houdt in dat de huidtherapeut altijd bijgeschoold en bekend is met de nieuwste richtlijnen op haar vakgebied. Hierdoor kunnen de behandelingen voor pigmentvlekken (gedeeltelijk) vergoed worden. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekering. Na de behandeling ontvang je van mij een factuur die je door kunt sturen naar de zorgverzekeraar. 

Vragen of advies nodig over het verminderen van pigmentvlekken bij jouw huid? Neem dan vooral contact met me op via info@vivehuidtherapie.nl

Lees meer: acne verminderen, maskné, rosacea verminderen of home treatments.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 423 reviews.