Gratis verzending vanaf €75,-

  Voor 21:00 besteld, morgen in huis

VIVE Huidtherapie Producten voor huidverbetering  GRATIS cadeau’s bij je bestelling

Pigmentvlekken verminderen? blog

Pigmentvlekken verminderen?

Last van pigmentvlekken? Wat vervelend! In deze blog ga ik je in het kort vertellen wat pigmentvlekken zijn en wat je er aan kunt doen om ze te verminderen.

WAT IS EEN PIGMENTVLEK?

Pigment verminderen Vive huidtherapie

Pigment, ook wel melanine genoemd wordt geproduceerd in je pigmentcellen (melanocyten). Het aanmaken van pigment gebeurd diep in de opperhuid (bovenste laag van de huid). Nadat het pigment is aangemaakt wordt het pigment als kleine korrels afgevoerd naar je hoornlaag. Als het pigment in de hoornlaag terecht is gekomen, dan wordt het zichtbaar: je huid wordt bruin. 

De aanmaak van pigment wordt geactiveerd door zonlicht. Dat is ook de reden dat je bruin wordt van de zon. Hoe bruin je wordt, hangt af van de hoeveelheid pigment in je huid. Dit wordt erfelijk bepaald door je ouders en voorouders. 

HOE ONTSTAAT EEN PIGMENTVLEK?

Om pigmentvlekken te verminderen moeten we eerst weten hoe ze ontstaan. In sommige gevallen is er een onregelmatige pigmentverdeling te zien waardoor er een verkleuring kan ontstaan. De verkleuringen die ontstaan bij een onregelmatige pigmentverdeling noemen we pigmentvlekken. Een verstoring in de aanmaak van melanine (pigment) is hier de boosdoener van. 

Pigmentvlekken zijn niet leeftijdsgebonden, bij iedereen ongeacht je leeftijd kunnen ze voorkomen. Wel is de ene persoon gevoeliger voor een verstoring in de aanmaak van pigment dan een ander. Daarnaast zijn er verschillende oorzaken die er voor kunnen zorgen dat de pigmentvlekken precies bij jou ontstaan en niet bij iemand anders.

Wil je effectief pigmentvlekken behandelen dan is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. 

HORMONALE PIGMENTVLEKKEN 

Bij hormonale pigmentvlekken moet je denken aan de “pigmentsnor” of het zwangerschapsmasker. Deze vlekken komen voor op het voorhoofd (slapen), rond ogen en op de bovenlip. Deze vorm van pigmentvlekken ontstaat door schommeling van hormonen. 90% van de zwangere vrouwen heeft last van pigmentvlekken, mocht je hier dus last van hebben weet dat je niet de enige bent. 

PIGMENTVLEKKEN DOOR SCHADE OP JE HUID

Je kunt pigmentvlekken ook overhouden als je een wond(je) hebt gehad. Dit kunnen littekens zijn van acne of eczeem, maar ook schaafwonden, insectenbeten of een operatie. 

PIGMENTVLEKKEN DOOR PRODUCTGEBRUIK

Helaas kunnen producten ook zorgen voor pigmentvlekken. Denk aan parfum of cosmetica. Vooral producten die een hoge dosis alcohol bevat kunnen een trigger zijn voor het ontstaan van een pigmentvlek. 

OUDERDOMSPIGMENTVLEKKEN 

Naarmate je ouder wordt worden pigmentvlekken meer zichtbaar vooral op je gezicht, handen, decolleté en armen. Vaak hebben ouderdomsvlekken een scherpe omranding en zijn ze donker van kleur. Het kan een enkele (ronde) vlek zijn, maar je kunt er ook meerdere bij elkaar hebben. Ook ‘oude ’pigmentvlekken zijn met de juiste producten en behandelingen te verminderen. 

PIGMENTVLEKKEN DOOR ZIEKTE 

Pigmentvlekken kunnen ook een andere oorzaak hebben zoals een (huid) ziekte. Een bekende huidziekte die gepaard gaat  met pigmentvlekken is Vitiligo (witte verkleuring ipv bruin). Ook het gebruik van medicijnen, chemotherapie of antibiotica kunnen er voor zorgen dat je gevoelig bent voor het ontstaan van een pigmentvlek. Mocht dit op jou van toepassing zijn, vraag dan altijd advies bij je huisarts of de specialist waar je onder behandeling bent en ga niet zelf thuis aan de slag. 

KUN JE PIGMENTVLEKKEN VERMINDEREN?

Gelukkig zijn pigmentvlekken te verminderen. Pigmentvlekken zijn niet gevaarlijk, wel worden ze vaak als storend ervaren.  Door het gebruik van huidverzorgingsproducten en / of huidbehandelingen zijn pigmentvlekken goed te  behandelen. 

Er is helaas niet één wonderproduct. Het gaat om balans en om de samenstelling van de juiste producten en percentages werkzame stoffen. Na jarenlange ervaring weet ik welke ingrediënten helpen en hoe je thuis pigmentvlekken kan verminderen. Om het je makkelijker te maken heb ik twee product sets gemaakt, een voor de normaal tot vette huid en een voor een vochtarme huid. 

HOE VERMINDER IK MIJN PIGMENTVLEKKEN DOOR EEN BEHANDELING?

Naast huidverzorgingsproducten voor thuis kun je bij VIVE Huidtherapie ook terecht voor verschillende behandelmethodes die pigmentvlekken verminderen. De keuze van de behandeling wordt bepaald door de grootte en de locatie van de pigmentvlek, de diepte waarop de pigmentlaag zich bevindt en de concentratie van het pigment in de huid. De behandelopties zijn microneedling, peelings of de meest effectieve optie de Cosmelan behandeling. Klik op de linkjes om meer te lezen over deze behandelingen. Tijdens een gratis intake bespreken we de best mogelijke optie voor jouw huid.

EBOOK PIGMENTVLEKKEN VERMINDEREN

E-book pigmentvlekken verminderen

Na jarenlange ervaring weet ik welke ingrediënten helpen en hoe je thuis pigmentvlekken kan verminderen. Om die reden heb ik een e-book gemaakt met maar liefst 12 hoofdstukken waarin ik mijn kennis deel hoe je pigmentvlekken kan verminderen. Ook geef ik jou daarin concreet advies om je huid te verbeteren. Geen onzin tips, maar advies wat bewezen effectief is!

Je vind het Ebook ‘Pigmentvlekken verminderen’ hier

De beste resultaten behaal je wanneer je behandelingen combineert met een effectieve skincare routine thuis. Alle producten die te koop zijn bij VIVE Huidtherapie bevatten hoge concentraties werkzame stoffen om hyperpigmentaties en een onregelmatige huidteint te vervagen en de activiteit van pigmentcellen te reguleren. Weet dat ook als je zwanger bent of last hebt van een ander huidprobleem in combinatie met pigmentvlekken er mogelijkheden zijn om je huidprobleem op te lossen.

Vragen of advies nodig over welke exfoliant bij jouw huid past en hoe vaak je dit kan gebruiken? Neem dan vooral contact met me op via info@vivehuidtherapie.nl of  +31 (0) 6 15 64 71 26

Lees meer: Hoe pas ik mijn huidverzorging aan op de zomer?, acne verminderen, maskné, rosacea verminderen of home treatments.

4 Reacties

 1. Luna Jannette

  Ik heb bruin vlekjes, plus witte en zie ik niet graag van bijde . Hoe kunt je me helpen?

  Antwoord
   • Shanta

    Ik heb vittiliggo
    Kan dat ook behandeld worden en hoe

    Antwoord
    • vivian heemskerk

     Goedemorgen Shanta,

     Vitiligo is helaas een huidaandoening waar ze tot op heden nog weinig hele effectieve behandelingen voor hebben.
     Je kan het beste contact opnemen met de huisarts, zodat die je kan doorverwijzen naar het ziekenhuis. Er zijn namelijk wel positieve resultaten te behalen bij UV lichttherapie. Deze behandeling voeren ze enkel in het ziekenhuis uit, dus vandaar dat we je adviseren om dat eens te bespreken met de huisarts.

     Groetjes,

     Vivian

     Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 378 reviews.