Wat is de relatie tussen acne bacteriën en ontstekingen?

Wat is de relatie tussen acne bacteriën en ontstekingen?

*iedereen heeft acne bacteriën op zijn of haar huid. De p.acnes (propionibacterium acnes) is daar één van. ⠀
 

LEES HIERONDER HOE HET KAN DAT DEZE BACTERIE BIJ SOMMIGE VAN ONS VOOR ONTSTEKINGEN ZORGT.

Wat doen deze acne bacteriën?

Wat is de relatie tussen acne bacteriën en sebum (talg)?

Iedereen heeft acne bacteriën op zijn of haar huid. De p.acnes (propionibacterium acnes) is daar één van. De p.acnes bacterie is in eerste instantie een goede bacterie, omdat hij wanneer hij samenkomt met het olie op je huid een goede zuurmantel (natuurlijke beschermlaag van je huid) vormt. 

Maar, er zijn veel aspecten die invloed hebben op je huid en het gedrag van deze bacterie bepalen.  Het “gezonde” proces van de p.acnes bacterie gaat regelmatig fout en veroorzaakt ontstekingen

Hoe ontstaan ontstekingen?

Normaal gesproken kan het talg je huid gemakkelijk verlaten via de uitgang van de talgklier (deze zit vaak bij de uitgang van een haarzakje). Onder invloed van slecht voedsel, hormonen, zuivel, stress en niet genoeg exfoliëren (verwijderen van dode huidcellen), maakt je huid meer talg aan. Je huid kan het talg niet kwijt en laat het achter in je talgklier of in de uitgang van je haarzakje.

Er is dus een overvloed aan talg. Laat de P. acnes bacterie nu precies leven van talg. Hoe meer hoe beter. Naast het opeten van het talg, eet de p.acnes bacterie ook de wand van de talgklier op. De celwand van je talgklier gaat kapot en talg en bacteriën dringen je huid binnen. 

Met als resultaat: een ontsteking. 

Dus wat begint als een onschuldige bacterie, kan uiteindelijk nare ontstekingen veroorzaken. 

TIP: vermijd slecht voedsel (vet, suiker etc), zuivel, stress en verwijder regelmatig dode huidcellen met een product met salicylzuur (voor een vette huid) en glycolzuur (voor een droge huid). 

Onderstaande producten zijn speciaal samengesteld om onzuiverheden te verminderen! Klik op de producten voor meer informatie.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.vivehuidtherapie.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 428 reviews.